Google a prezentat Gemini, noul său model de inteligență artificială, „cel mai mare și mai performant de până acum". 

Acesta a fost construit de la început într-o abordare multimodală, astfel încât poate înțelege diferite tipuri de informații - text, imagini, audio, video și cod - în același timp. Acest lucru îi permite să analizeze mai bine nuanțele și îl face să răspundă mai bine la întrebări legate de subiecte complicate. Astfel, Gemini este foarte bun la explicarea raționamentelor în subiecte complexe precum matematica și fizica.

Este disponibil în trei versiuni - Ultra, Pro și Nano. Ultra este „cel mai mare și cel mai capabil model pentru sarcini foarte complexe", Pro este „cel mai bun model pentru scalarea pe o gamă largă de task-uri", în timp ce Nano este „cel mai eficient model pentru sarcini pe un anumit dispozitiv".

Gemini Ultra este capabil să înțeleagă, să explice și să genereze cod de înaltă calitate în Python, Java, C++ și Go. Poate funcționa în mai multe limbaje și poate evalua informații complexe. Acesta excelează în mai multe criterii de referință în materie de scriere de cod, inclusiv HumanEval și Natural2Code, setul de date intern al Google, care utilizează surse generate de autori în locul informațiilor de pe web.

Inteligența artificială Bard AI de la Google folosește acum o „versiune îmbunătățită" a Gemini Pro, indiferent ce înseamnă acest lucru. Acest lucru ar trebui să îi ofere „raționamente, planificări și o înțelegere mai avansată a subiectelor", spune Google. Va face oare acest lucru mai bine decât ChatGPT? Asta rămâne de văzut.

Google se laudă că Gemini Pro a depășit GPT-3.5 în șase din cele opt teste de referință pe care le-a rulat. Mai mult, compania spune că a efectuat niște teste realizate de evaluatori terți și a constatat că „Bard este acum chatbot-ul gratuit preferat în comparație cu alternativele principale".

Bard cu Gemini Pro este deja disponibil în limba engleză în 170 de teritorii, dar nu încă și în Europa.
 

Share articol: