Sundar Pichai, CEO Google, a anunțat recent introducerea unui chatbot experimental, dotat cu inteligență artificială.

Pentru început, acest serviciu de chat va fi disponibil numai pentru anumiți utilizatori, dar în câteva săptămâni va fi lansat oficial și va concura cu deja faimosul ChatGPT, chatbotul creat de compania OpenAI, care va introdus de Microsoft în motorul de căutare Bing și în browserul Edge.

Astfel, atunci când un utilizator va căuta pe Google un răspuns la o întrebare, Bard va putea oferi direct un răspuns, în loc să afișeze diferite site-uri care pot fi accesate pentru a găsi respectiva informație.

Potrivit Google, Bard va oferi răspunsuri corecte, folosind mai multe surse de informare, iar răspunsurile vor fi redactate într-un limbaj accesibil. Noul serviciu de chat este realizat cu tehnologia Language Model for Dialogue Applications (LaMDA), dezvoltată de Google cu doi ani în urmă.

Din păcate însă, cel puțin deocamdată, unele informații nu sunt foarte precise, pentru că Bard face anumite confuzii și preia articole vechi, pe care le consideră ca fiind de actualitate.

Funcția va fi însă îmbunătățită până când va fi introdusă pe scară largă, iar utilizatorii care testează în prezent acest chatbot au un rol important, pentru că oferă observații și sugestii pentru îmbunătățire.

Prin urmare, în următoarele luni, modul în care utilizăm internetul pentru a căuta informații s-ar putea schimba radical și vor apărea multe alte programe de chatbot cu inteligență artificială.

Share articol: