Google a dezvăluit la CES o serie de noi caracteristici. Cea mai importantă este probabil noul sistem Quick Share, dezvoltat în parteneriat cu Samsung. Acesta va înlocui Nearby Share de la Google, introdus în 2020.

Este interesant de văzut cum Google adoptă denumirea Samsung pentru ceea ce era propriul serviciu similar. Noul Quick Share este prezentat ca fiind cel mai bun din ambele ecosisteme, arată GSM Arena. Google spune că a „integrat experiențele" cu Samsung și a creat astfel cea mai bună opțiune implicită, integrată, pentru partajarea de conținut între toate tipurile de dispozitive care rulează Android sau Chrome OS.

Mai mult, compania colaborează cu „producători de PC-uri de top", cum ar fi LG, pentru a extinde noul Quick Share la PC-urile cu Windows ca aplicație preinstalată în viitor. Cu noul sistem, este suficient să atingeți pictograma Quick Share și veți obține o listă cu dispozitivele disponibile din apropiere.

Desigur, puteți alege cine vă poate vedea dispozitivul și cine vă poate trimite fișiere. Se așteaptă ca noul Quick Share să înceapă să fie implementat pe dispozitivele actuale cu funcția Nearby Share în februarie.

Alte noutăți se referă la faptul că acum utilizatorii pot difuza conținutul TikTok de pe telefon pe dispozitive cu Chromecast încorporat. În curând, acest lucru se va aplica și videoclipurilor live de pe TikTok.

Google spune că, în 2024, gama de televizoare LG va veni cu Chromecast încorporat, la fel ca și dispozitivele LG Hospitality și LG Healthcare, astfel încât veți putea face streaming de pe telefon pe televizorul LG din camera de hotel sau de spital. Google spune că în prezent există peste 220 de milioane de dispozitive Google TV și alte dispozitive Android TV active lunar.

În viitor, televizoarele LG și anumite dispozitive Google TV și alte dispozitive Android TV vor acționa ca hub-uri pentru Google Home, facilitând adăugarea de dispozitive care acceptă protocolul Matter în rețeaua de acasă și controlul local al acestora cu ajutorul aplicației Google Home.

De asemenea, Google a adăugat recent noi funcții la Android Auto, inclusiv browserul Chrome și o modalitate de a personaliza imaginea de pe ecranul de infotainment al mașinii.

Share articol: