Prin acesta, motorul de cautare ajuta utilizatorii sa descopere rapid si usor informatii noi.

Google a lansat Knowledge Graph (Graficul cunostintelor) in limba romana, o functionalitate a motorului de cautare care ajuta utilizatorii sa descopere rapid si usor informatii noi.

Conform comunicatului, timp de peste patru decenii, cautarea a constat, practic, intr-o corelare a cuvintelor cheie cu interogarile. Pentru un motor de cautare, cuvintele era doar atat - cuvinte. De exemplu, termenul "phoenix" are in Romania o semnificatie mult mai bogata. Acesta poate indica o formatie de muzica, un oras din Statele Unite sau o pasare mitologica, potrivit Mediafax.

De aceea, Google a creat un model inteligent, un "grafic", care intelege entitatile din lumea reala si relatiile dintre ele.

Knowledge Graph le permite utilizatorilor sa caute lucruri, oameni sau locuri pe care Google le cunoaste - simboluri, celebritati, orase, echipe sportive, cladiri, forme de relief, filme, lucrari de arta si multe altele - si sa primeasca pe loc informatiile relevante pentru cautarea facuta.

Este un prim pas esenţial catre cautarea de noua generatie, care are la baza inteligenta colectiva a internetului si ofera o perspectiva asupra lumii mai apropiata de cea a oamenilor.

"Knowledge Graph de la Google nu se bazeaza doar pe surse publice, cum ar fi Freebase, Wikipedia si CIA World Factbook, ci actioneaza la o scara mult mai mare, vizand o acoperire si profunzime mult mai vaste. In prezent, Knowledge Graph contine peste 570 milioane de elemente - oameni, locuri, lucrari, obiecte, etc., precum si peste 18 miliarde de date concrete si relatii dintre aceste obiecte diverse. In plus, este adaptat in functie de ce se cauta si ce informatii exista pe internet", se spune in comunicat.

Share articol: