În urmă cu un an, Google a anunțat Bard – rivalul său ChatGPT alimentat de AI. Bard a fost bazat pe modelul LaMDA, dar Google a trecut la Gemini în decembrie. Acum serviciul a adoptat și numele acestuia. 

Gemini este acum alimentat de modelul Gemini Pro 1.0. Este disponibil în peste 230 de țări și cunoaște peste 40 de limbi. Acesta este disponibil printr-o interfață web, dar și prin noua aplicație Gemini.

Este un chatbot și poți vorbi cu el prin text sau prin voce. Cu toate acestea, Gemini este „multi-modal”, ceea ce înseamnă că îi poți oferi și o fotografie pentru căutare sau îi poți cere chiar să genereze o imagine.

Utilizarea Gemini este gratuită, dar soluția Gemini Advanced vă va costa 22 euro, pentru Planul Premium Google One AI.

Aceasta include 2 TB de stocare și alte beneficii Google One Premium. În curând, Google va activa Gemini și în Gmail, Google Docs și alte servicii. Gemini Advanced este disponibil în peste 150 de țări, dar numai în limba engleză.

Pe Android, Gemini înlocuiește Asistentul Google. Poate fi activat în același mod, prin sintagma „Hei Google”, sau apăsând butonul de pornire. Îi poți cere să rezume un articol pe care îl citești sau să creeze o descriere pentru o fotografie. Vechile funcții de control vocal – setarea temporizatoarelor, efectuarea apelurilor, controlul dispozitivelor inteligente de acasă – vor continua să funcționeze prin Gemini.

Share articol: