Aplicația Google este vizibil cunoscută ca fiind centrul experienței de căutare pe telefoanele Android. Este preinstalată pe aproape toate modelele Android vândute în afara Chinei, ca parte a suitei de aplicații Google Mobile Services (GMS). Este o aplicație destul de importantă care are un impact în experiența utilizatorului, mai ales că Google impune și un widget pentru ecranul de pornire sub GMS. Google ar putea face modificări în aplicația Google, făcând și mai ușoară căutarea pe telefon.

TheSpAndroid a observat că Google a mutat poziția barei de căutare pe noua versiune 14.48.26.29.arm64 a aplicației Google. Bara de căutare se află acum în partea de jos a ecranului.

Mutarea barei de căutare în partea de jos este o schimbare mai semnificativă decât pare la suprafață. Astfel, aceasta devine ușor accesibilă pe toate telefoanele și este o recunoaștere tacită a faptului că este posibil ca telefoanele să fi devenit atât de mari, până în punctul în care un element UX din jumătatea superioară a ecranului nu oferă cele mai bune rate de conversie (adică utilizatorii văd, dar nu dau clic suficient în această zonă). Mutarea căutării în partea de jos ar face mult mai ușoară utilizarea casetei și ar îmbunătăți experiența generală de căutare.
 

Share articol: