Cea mai mare conferinta pe teme de securitate cibernetica din Romania, DefCamp, si printre cele mai importante din Europa Centrala si de Est are loc pe 19 si pe 20 noiembrie.

Hackerii buni din Europa de Sud-Est isi dau intalnire saptamana viitoare la Bucuresti, la DefCamp, pentru a-si impartasi cele mai noi descoperiri din domeniu si pentru a-si testa inca o data creativitatea.

Una dintre probe se numeste Hack The Bank, sau Sparge Banca, si presupune gasirea unei solutii pentru a intra in sistemul unei institutii financiare si a retrage bani de la un ATM de test, localizat in cladire. Scopul concursului este de a descoperi noi metode prin care pot fi sparte bancile, pentru a invata cum ne putem proteja mai bine.

Competitia are doua etape. Intr-o prima faza, participantii trebuie sa gaseasca o problema la sistemul online al bancii. Apoi, trebuie sa-si umple conturile cu bani. In faza a doua, trebuie sa scoata bani de la un pseudobancomat situat acolo. Cei mai creativi trei participanti vor fi recompensati cu premii in bani.

DefCamp organizeaza si finala celui mai important concurs de white hacking din Europa Centrala si de Est: DefCamp Capture the Flag (D-CTF). Vor veni aici 16 echipe din 10 tari. Finalistii sunt din Romania, China, Polonia, Rusia, Germania, Vietnam, SUA, Ucraina, Japonia si Suedia. Castigatorii vor fi recompensati cu premii in valoare de 3.000 de euro, constand in bani, gadgeturi si hardware pentru computerele lor.

Mai mult, calificarea in finala acestei competitii le asigura participantilor bilete gratuite la DefCamp 2015, dar si prezenta la alte competitii internationale de tipul Capture the Flag. Cele mai multe echipe inscrise sunt din Romania, Rusia si SUA, iar pe locul patru este Japonia.

DefCamp #6 vine, in premiera, si cu doua competitii noi care provoaca participantii sa descopere vulnerabilitati pentru ca apoi sa le raporteze vendorilor intr-un mod responsabi. Astfel, la IoT Village, participantii vor putea descoperi vulnerabilitati in dispozitive din sfera Internet of Things. Va fi si un concurs de tip Bug Bounty, la care vor fi premiati cei care descopera metode de ocolire a sistemelor de protectie obisnuite.

La DefCamp 2015 sunt asteptati peste 700 de participanti din 30 de tari. Cateva zeci de speakeri specializati si recunoscuti la nivel mondial in industrie vor aduce in atentia publicului subiecte din cele mai noi cercetari in securitate cibernetica. 
Share articol: