Cel mai important eveniment dedicat inovatiei si tehnologiei din Europa de Sud-Est va aborda teme precum inovatia in tehnologie, dezvoltarea produselor si a afacerilor globale.
Conferinta How to Web se pregateste intens in aceasta perioada la Bucuresti. Evenimentul, care va avea loc in zilele de 20 si 21 noiembrie, va reuni toata crema industriei de tehnologie din sud-estul Europei. Vor veni nume grele, inclusiv unul dintre specialistii Facebook.
Lista de vorbitori ai editiei de anul acesta este completata de specialisti ce vor aborda teme precum dezvoltarea produselor de uz casnic conectate la internet, dezvoltarea echipelor durabile ce sustin crearea de inovatie, tendinte actuale in tehnologie si importanta design-ului in dezvoltarea produselor inovative.
Robin Wauters, unul din cei mai cunoscuti jurnalisi de tehnologie din Europa, fost colaborator al TechCrunch si TheNextWeb, va sustine o prezentare despre cele mai importante tendinte actuale in tehnologie si companiile mici Europene ce joaca un rol important in context. David Bizer, fost Talent Geek al HackFwd, accelerator de afaceri din Germania care s-a inchis recent, va vorbi despre motivele care au dus la esecul proiectului si lectiile invatate din aceasta experienta.
Christopher Martin, Senior Expert al Bosch Research and Technology Center, unde studiaza felul in care IoT (Internet of Things = Internetul obiectelor) poate fi introdus in aparatele de uz casnic, va vorbi despre provocarile dezvoltarii de produse de masa in domeniul IoT si va prezenta cateva posibilitati de a le depasi. Maria Diaconu, fondator si CEO al companiei MozaicWorks, ce a trecut prin rolurile de dezvoltator software, practicant si coach pentru metodologiile Agile si Lean, va vorbi despre importanta echipei in companiile ce dezvolta produse tech inovative si felul in care aceste echipe pot fi construite, dezvoltate si sustinute.
Vitaly Golomb, fondator si CEO al KeenSystems, si Stefan Szakal, fondator si CEO al X3 vor aborda teme referitoare la importanta design-ului in crearea produselor. Vitaly Golomb va vorbi despre atentia ce trebuie acordata design-ului inca din stadiile incipiente ale dezvoltarii produselor si bune practici in angajarea si lucrul cu designerii. Stefan Szakal va vorbi despre lucrul cu Microsoft Design Language din perspectiva unui designer, dezbatand conceptele si tiparele interfetei Metro si incercand sa raspunda la intrebarea ”e Metro o adevarata inovatie in ceea ce priveste experienta utilizatorului, sau doar o incercare de captare a atentiei?”.
Simon Stewart, dezvoltator software la Facebook si membru in echipa principala ce dezvolta instrumentul de testare automata Selenium, va descrie felul in care Facebook dezvolta varianta pentru Android a aplicatiei si masurile pe care le iau pentru imbunatatirea calitatii, vitezei si stabilitatii aplicatiei. Simon va descrie felul in care lucreaza echipa Facebook pentru Android, de la controlul surselor de cod, la versionarea aplicatiei aflata in dezvoltare, la testarea si punerea la dispozitia utilizatorilor a noilor versiuni.
Cea de-a doua scena a conferintei va gazdui panel-uri in care se vor dezbate subiecte specifice zonei de startups: bune practici pentru un startup care trece printr-un program de accelerare; cum sa dezvolti echipa potrivita pentru startupul tau; cum sa livrezi produsul catre piata potrivita; sfaturi pentru atragerea investitiilor; cum sa colaborezi si cum sa inveti de la mentori, investitori si clienti; greselile cele mai frecvente pe care le fac fondatorii startup-urilor. Toate aceste teme vor fi abordate pe parcursul celor doua zile impreuna cu peste 25 de investitori, reprezentanti ai acceleratoarelor de afaceri si ai fondurilor de investitii ce lucreaza cu startup-urile in faza incipienta.
Cea de-a doua scena este deschisa pentru tot publicul conferintei, fiind in special conceputa pentru cei care isi dezvolta in prezent propriul startup sau se pregatesc de acest pas. Principali beneficiari ai acestor discutii vor fi si cele 32 de startup-uri calificate in finala Startup Spotlight, competitia si programul de mentorat dezvoltata in paralelul conferintei How to Web. Echipele finaliste, ce provin din Romania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Grecia si Polonia, au fost anuntate la inceputul acestei saptamani, si pot fi vizualizate la http://startupspotlight.co/finalists. Cei 32 de finalisti primesc prin intermediul programului acces gratuit la workshop-uri dedicate, sesiuni de mentorat, pitching pe scenele conferintei si premii cash in valoare totala de 20.000 USD.