Folosindu-se de emailurile trimise si primite prin Gmail, serviciul realizeaza o adevarata harta, precum cea in care sunt prezentate constelatiile.

Cu o cantitate destul de mica de informatii extrase din emailul personal de pe Gmail se poate crea o adevarata constelatie, numai ca stelele si planetele sunt inlocuite de numele celor cu care posesorul casutei corespondeaza. Fiecare persoana de contact reprezinta un nod (sau o stea) care-si modifica marimea in functie de numarul de mesaje trimise, culorile aratand gradul de apropiere (prieteni, rude sau colegi).


Toate contactele utilizatorilor sunt legate intre ele, legaturile fiind determinate si de corespodenta dintre acestia. Serviciul poate semnaliza si primul email dintre doi dintre ce aflati in lista de prieteni, asa cum sunt semnalizate si cele mai noi mesaje.

Immersion poate scana cel mult 30.000 de emailuri ale unui utilizator, iar contactele apar doar daca trimit sau primesc cel putn trei mailur. Tehnologia folosita se numeste OAuth, aceasta fiind autorizata de cei de la Google pentru culegerea datelor utilizatorilor.

Share articol: