Instagram a introdus Reels în 2020 și de atunci popularitatea acestei funcții a crescut constant, ajungând la peste 2,35 miliarde de utilizatori activi lunar. Acum, Instagram lansează o nouă funcție, inițial pentru utilizatorii săi din SUA.

După cum a scris TechCrunch, Adam Mosseri, CEO al Instagram, a anunțat că acum compania le va permite utilizatorilor să descarce Reels. Procesul este simplu: trebuie doar să atingeți butonul de partajare și să selectați opțiunea de descărcare.

Este important de reținut că pot fi descărcate doar clipurile tip Reels de pe conturile publice, iar opțiunea poate fi dezactivată chiar și pentru cei care au un astfel de cont.

În prezent, fiecare utilizator Instagram poate descărca și partaja propriile Reel-uri pe diferite platforme. Cu toate acestea, cu această nouă funcție, utilizatorii vor putea, de asemenea, să partajeze Reel-urile altor persoane pe platforme precum TikTok, de exemplu.

TikTok are această funcție de ani de zile, iar videoclipurile cu logo-ul TikTok sunt acum răspândite pe diverse platforme sociale, contribuind la creșterea popularității aplicației chineze.

Este de remarcat faptul că, deși videoclipurile cu logo-ul TikTok nu mai sunt promovate de algoritmii Instagram, numărul lor pe platformă rămâne substanțial. Odată cu această nouă actualizare, există șansa ca logo-ul Instagram să apară și el frecvent și pe platformele rivale.

Deși este probabil ca această funcție să fie disponibilă în cele din urmă pentru utilizatorii din întreaga lume, calendarul exact al lansării sale globale rămâne necunoscut. Va trebui să așteptăm și să vedem când se va întâmpla acest lucru. Deocamdată doar utilizatorii din SUA se pot bucura de funcție. 

Sursa foto: Phone Arena/Adam Mosseri/Instagram

__________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: