În SUA, Instagram a început să testeze noi modalități de a verifica vârsta utilizatorilor. Pe lângă simpla încărcare a actului de identitate, o metodă care poate dura până la două zile pentru a fi verificată, acum există încă două opțiuni.

Prima dintre ele este un selfie video. Instrucțiunile de pe ecran îi ghidează pe utilizatori pe parcursul procesului dacă aleg această opțiune. După realizarea clipului video, acesta este partajat doar cu Yoti, o companie specializată în verificarea vârstei și partenerul Instagram în acest demers. Tehnologia Yoti estimează vârsta pe baza trăsăturilor faciale, iar apoi videoclipul este șters. Rezultatele pot dura 20 de minute.

A doua opțiune este așa numita „garanție socială”, care este exact ceea pare - urmăritorii comuni vor fi rugați să confirme vârsta userului. Persoana care dă aceste asigurări trebuie să aibă peste 18 ani și să nu fi garantat pentru nimeni altcineva în acel moment. Ca măsură de siguranță, vor fi necesare trei persoane care trebuie să răspundă la cerere în termen de trei zile.

Instagram vrea să știe câți ani au utilizatorii din două motive: în primul rând, pentru că trebuie ca aceștia să fie mai mari de 13 ani pentru a putea folosi aplicația (în unele țări chiar mai mari). În al doilea rând, pentru ca aplicația să își adapteze experiența în funcție de fiecare utilizator în parte. De exemplu, dacă ai între 13 și 17 ani, contul tău va fi implicit privat și solicitările venite de la adulți pe care nu îi cunoști vor fi limitate, la fel ca și opțiunile pe care le au agenții de publicitate de a ajunge la tine cu reclame.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: