Cu ajutorul telefoanelor mobile, fotbalistii vor da informatii despre starea lor de sanatate.

Clubul german de fotbal Hertha Berlin a decis sa supravegheze mai indeaproape conditia fizica si calitatea somnului jucatorilor sai, cu ajutorul unei aplicatii pentru smartphone-uri.

De la inceputul sezonului, starurile echipei berlineze, precum ivorianul Salomon Kalou, trebuie sa raspunda in fiecare dimineata la un mic chestionar, conform publicatiei Bild.

Cu ajutorul telefoanelor mobile, jucatorii vor trebui sa dea date relative despre nivelul lor de oboseala, calitatea somnului, eventuale dureri musculare, nivelul de stres si starea lor psihica.

La fiecare categorie de jucatori se acorda o nota de la 1 (cea mai slaba) la 5 (cea mai buna), iar chestionarul necesita doar 15 secunde pentru a fi completat.

"Astfel aflam cum dorm baietii, daca ii dor picioarele sau au crampe musculare", a explicat antrenorul Herthei Berlin, Pal Dardai, pentru cotidianul Bild. Informatiile culese ajung pana la preparatorul fizic, Henrik Kuchno.

"La ora 8,00 in fiecare dimineata, fiecare jucator va primi cinci intrebari pe telefonul sau si va trebui sa raspunda inainte de ora 9,00. In acest mod, noi putem sa ne ajustam perfect sedintele de antrenament si sa cunoastem gradul de stres al fiecarui individ", a mai spus Dardai.

Kuchno a respins, totodata, orice idee de intruziune in viata privata a jucatorilor: "Nu se pune problema de a-i supraveghea".

Hertha Berlin ocupa locul 11 in Bundesliga.

Sursa: Agerpres

Share articol: