Vezi comunicatul oficial

Studentii care doresc sa se angajeze vor avea la dispozitie, incepand cu aceasta luna, platforma Junio. Prin aceasta, cei interesati pot gasi joburi part-time sau ocazionale si bazate pe voluntariat, care sa le permita sa capete experienta si sa isi asigure un venit propriu in acelasi timp. Aceste locuri de munca le vor asigura si timpul necesar pe care sa il dedice activitatilor universitare pentru a-si finaliza studiile. Junio a fost dezvoltata cu o investitie initiala de 50.000 de euro, iar cofondatorii sunt Cornel Nitu si Valentin Popescu (Eau de Web) si Vlad Posea (Stagii pe Bune).

Conceptul Junio este fundamentat pe experienta castigata in ultimii ani prin seria de evenimente „Stagii pe Bune“. Cel mai des studentii se confrunta cu doua mari probleme: daca se angajeaza full time, facultatea si cerintele acesteia vor fi ignorate, iar daca nu gasesc un loc de munca, risca sa aiba probleme financiare, dar si insuficienta experienta la finalul studiilor. Pentru a-i informa cu privire la Junio si oportunitatile pe care le au la dispozitie, au fost deja realizate parteneriate importante cu asociatii studentesti, cum ar fi Asociatia Studentilor si Absolventilor Francofoni (ASAFF), Asociatia Studentilor in Contabilitate si Informatica de Gestiune (ASCIG), Asociatia Studentilor la Matematica si Informatica (ASMI), Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare (LSAC), Liga Studentilor Electronisti (LSE) si Sindicatul Studentilor din Cibernetica (SISC).

Urmeaza o perioada in care activitatea Junio se va extinde catre mai multe facultati si companii. Pentru acest inceput de an vor fi puse la dispozitia studentilor oferte din Bucuresti si Iasi, urmand ca in a doua jumatate a anului sa fie extinsa oferta catre Cluj si Timisoara. in ceea ce priveste clientii, obiectivul este ca in sase luni sa fie circa 100 de companii care sa recruteze prin Junio.

„Am urmarit de-a lungul anilor cateva mii de studenti care si-au inceput cariera prin Stagii pe Bune si am observat ca putem oferi mai mult, putem ajuta studenti din toate domeniile sa-si realizeze o cariera, imbinand scoala cu experienta practica, si putem ajuta companiile sa implementeze programe care sa le aduca aproape de studenti si de mediul educational. Sper sa reusim sa realizam aceste lucruri prin intermediul Junio“, a declarat Vlad Posea, cofondator Junio.ro.

La ultima editie „Stagii pe Bune“, desfasurata in 2015, au participat 70 companii si peste 1.400 de studenti pasionati de domeniul IT, dornici sa aplice cunostintele teoretice invatate in facultate.

Share articol: