Vezi comunicatul companiei
O cercetare Kaspersky Lab si B2B International arata ca o companie nu trebuie sa aiba neaparat interfete externe, cum sunt site-urile, portalurile pentru clienti sau sistemele informatice tranzactionale, pentru a fi tinta atacurilor DDoS (Distributed Denial of Service). Serviciile de intranet si alte operatiuni interne sunt si ele vulnerabile.
In 2015, o companie din sase (16%) a fost afectata de un atac DDoS, procentul fiind de un sfert in cazul companiilor mari. In cele mai multe cazuri, atacurile s-au concentrat pe activitati externe. Putin sub jumatate dintre companiile afectate au spus ca le-au fost atacate paginile web, in timp ce o treime, ca au fost tintite portalurile de clienti si sistemele de autentificare (38%), precum si serviciile de comunicatii (37%). Un sfert dintre respondenti au constatat ca atacul DDoS le-a afectat sistemele informatice tranzactionale.
Unele companii au descoperit, insa, ca atacul DDoS a vizat servicile web interne. Un sfert dintre cei chestionati au spus ca le-au fost afectate serverele de fisiere, iar 15% - sistemele operationale. Potrivit unui alt procent de 15%, atacul DDoS a afectat conexiunea la Internet.
In ceea ce priveste domeniul de activitate, industria producatoare a fost printre cele mai vulnerabile, un sfert declarand ca sistemele lor operationale au fost afectate, in timp ce, in cazul a peste o treime, s-a observat impactul asupra serverelor. Una din cinci companii din domeniile telecom, transporturi, IT si organizatii guvernamentale a remarcat ca le-a fost afectata conexiunea la retea.
“Este important sa luam atacurile DDoS in serios. Aceste infractiuni sunt relativ usor de comis, dar efectul asupra continuitatii activitatilor companiei, poate fi semnificativ. Studiul nostru a aratat ca, pe langa efectele despre care se vorbeste mereu – oprirea site-ului, afectarea reputatiei si clienti nemultumiti. atacurile DDoS pot avea efecte profunde asupra sistemelor interne ale companiei. Nu conteaza cat de mica este o companie, sau daca are un site sau nu. Daca esti online, esti o posibila tinta. Sistemele operationale neprotejate sunt la fel de vulnerabile la un atac DDoS ca si site-urile externe, iar orice intrerupere a activitatii poate afecta compania”, a declarat Evgeny Vigovsky, Head of Kaspersky DDoS Protection, Kaspersky Lab.
Kaspersky DDoS Protection imbina experienta companiei in combaterea amenintarilor cibernetice cu cea in dezvoltarea de programe in-house. Solutia protejeaza impotriva tuturor tipurilor de atacuri DDoS, indiferent de complexitatea, forta sau durata acestora. Spre deosebire de numeroase alte produse similare, solutia Kaspersky Lab protejeaza orice serviciu online care ar putea fi atacat, inclusiv aplicatii ale companiei, servicii, baze de date si multe altele.