Inteligența artificială ar putea scrie în curând mai multe e-mailuri ale companiei în Microsoft Outlook, deoarece compania își extinde lansarea instrumentelor AI pentru utilizatorii corporate. 

Instrumentul Microsoft 365 Copilot – „însoțitorul tău AI de zi cu zi”, așa cum îl facturează compania – îi va ajuta pe utilizatori să-și scrie e-mailurile pentru a „păstra propozițiile concise și fără erori”. Instrumentul rezumă, de asemenea, thread-uri lungi de e-mail pentru a redacta rapid răspunsurile sugerate.

Utilizatorii cu abonamente la Microsoft 365 Personal sau Family vor primi ajutor AI mai avansat prin Microsoft Editor, un asistent inteligent de scriere. Actualizarea va include modificări sugerate pentru „claritate, concizie, limbaj incluziv și multe altele” pentru a ajuta utilizatorii să creeze e-mailuri cu un ton mai profesionist, potrivit unei postări pe blog a companiei din septembrie.

Compania a spus că instrumentul va fi disponibil pentru mai mulți clienți corporativi începând cu 1 noiembrie. A fost deja testat de luni de zile cu clienți precum Visa, General Motors, KPMG și Lumen Technologies.

În martie, Microsoft și-a prezentat planurile de a aduce inteligența artificială în cele mai cunoscute instrumente de productivitate, inclusiv Outlook, PowerPoint, Excel și Word, cu promisiunea de a schimba modul în care milioane de oameni își fac munca în fiecare zi. Adăugarea „copilotului” alimentat de AI – care va ajuta la editarea, rezumarea, crearea și compararea documentelor – este construită pe aceeași tehnologie care stă la baza ChatGPT.

Pe lângă scrierea de e-mailuri, utilizatorii Microsoft 365 vor putea să rezume întâlnirile și să creeze sugestii de acțiuni ulterioare, să solicite crearea unui anumit grafic în Excel și să transforme un document Word într-o prezentare PowerPoint în câteva secunde.

Clienții corporate vor putea folosi, de asemenea, Microsoft 365 Chat, numit anterior Business Chat, care se poat comporta ca un fel de secretar personalizat.

Extinderea va avea loc la mai puțin de un an după ce OpenAI a lansat în mod public instrumentul viral de chat AI ChatGPT, care a uimit mulți utilizatori prin capacitatea sa impresionantă de a genera eseuri, povești și versuri de cântece originale ca răspuns la solicitările utilizatorilor.

 

Share articol: