Windows are câteva aplicații memorabile care au fost pe sistemul de operare încă de la primele versiuni, iar cu următorul update va elimina una dintre ele, care a funcționat în ultimii 30 de ani.

Microsoft elimină WordPad din Windows 11 începând cu versiunea 24H2, a confirmat compania. Versiunea Windows 11 24H2 va fi următoarea actualizare majoră pentru sistemul de operare Microsoft și va fi disponibilă pe scară largă în jurul lunii septembrie, deci atunci vă puteți aștepta ca WordPad să dispară definitiv, arată XDA Developers.

WordPad este un procesor de text pe care Microsoft l-a adăugat la Windows începând cu Windows 95, lansat în august 1995. Acesta are un format situat undeva între Notepad și Microsoft Word din punctul de vedere al complexității sale. Are mai multe capacități de formatare a textului decât Notepad, dar nu se apropie nici pe departe de capacitățile lui Word și nici nu poate deschide fișiere în acest format.

Cu toate acestea, dacă doreați să scrieți un text mai bine formatat, WordPad era soluția pe care trebuia să o folosiți dacă nu doreați să cheltuiți bani în plus. Acum, va trebui fie să plătiți pentru Microsoft Office, fie să căutați una dintre numeroasele alternative disponibile pe piață.

Deși unii vor fi, fără îndoială, supărați că WordPad dispare, este un instrument care are din ce în ce mai puțin sens în lumea de astăzi. Toate capacitățile lui WordPad - și chiar mai multe - sunt acum disponibile prin Microsoft Word pentru web. Spre deosebire de aplicația clasică pentru desktop, Word pe web este complet gratuit și, deși necesită o conexiune la internet, acest lucru nu reprezintă o problemă pentru majoritatea utilizatorilor din zilele noastre.

Share articol: