Exista numeroase teorii privind disparitia acestor giganti, insa cea mai noua dintre ele pare sa rastoarne ceea ce se credea.

Mamutii au disparut din Eurasia in Pleistocen, iar cercetatorii au emis mai multe teorii ca sa explice ce s-a intamplat. Cea mai noua dintre ele spune ca de vina este solul.

Oamenii de stiinta din Rusia au descoperit cimitire de mamuti. Scheletele acestor animale sunt totusi diferite. Oamenii de stiinta spun ca 90% dintre mamuti sufereau de osteoporoza. Sergei Leshchinsky de la Universitatea de Stat Tomsk spune ca din sol lipseau mineralele care sustin oasele si probabil si muschii.

Exista numeroase zone in care animalele se adunau pentru pentru a bea apa amestecata cu un pic de noroi - plina de nutrienti precum sodiu, magneziu, calciu, fosfor si alte minerale. Doar ca aceste zone s-au imputinat, pentru ca nivelul oceanelor a crescut, si ploile puternice au spalat nutrientii. Pentru animalele gigantice, o astfel de schimbare a avut efecte catastrofale, spun oamenii de stiinta citati de Gizmodo.

Share articol: