Elon Musk ar vrea să închidă serviciul X (fostul Twitter) în Europa, iar asta din cauza reglementărilor Uniunii Europene. 

Recent, oficialii UE i-au reamintit lui Elon Musk obligațiile legale ale companiei sale în ceea ce privește Legea Serviciilor Digitale a Comisiei Europene. Cu toate acestea, o persoană apropiată lui Elon Musk a declarat că acesta ar prefera să blocheze X pentru întreaga regiune și să facă aplicația indisponibilă pentru europeni decât să se conformeze regulilor.

Cel mai recent scandal a pornit de la evenimente din Israel, cu o serie de postări cu dezinformări, care nu sunt contestate de rețeaua de socializare. Imagini din jocuri video trecute drept știri de ultimă oră, videoclipuri vechi din Siria sunt reciclate și atribuite unor presupuse atacuri care au loc acum în Israel. 

Jurnaliștii și cercetătorii spun că X este la limita inutilității ca sursă de știri, deoarece conține foarte multă dezinformare.În unele cazuri, discursul antisemit și postările care glorifică terorismul trec neobservate. Mai mult, Musk însuși a distribuit în mod repetat postări de la conturi care răspândesc conținut rasist și teorii ale conspirației.

Share articol: