Platforma online de streaming video Netflix a reusit o victorie importanta la Gala premiilor Emmy de duminica seara. A fost premiata pentru cea mai buna regie a unui serial de drama - "House of Cards: Culisele puterii".

Este pentru prima data cand o platforma de vizionare online cu seriale si programe de televiziune castiga un Emmy la o categorie majora relateaza Wall Street Journal.

Regizorul David Fincher, care este si producatorul serialului "House of Cards" a fost recompensat pentru cea mai buna regie a unui serial de drama.

"Cu siguranta premiul va creste prestigiul Netflix la Hollywood ca un producator de programe si seriale originale si high-quality si va incuraja producatori, actori si scenaristi importanti sa mizeze pe productiile distribuite strict online", mai noteaza sursa citata.

Cu un trofeu Emmy si alte 9 nominalizari la aceleasi premii, "House of Cards", cu Kevin Spacey in rolul principal, scrie istorie pentru un serial distribuit doar pe internet.

Netflix a inceput prin a livra DVD-uri prin posta, iar in cativa ani a ajuns sa-si finanteze propriile seriale, care anul acesta au cules nu mai putin de 14 nominalizari la Emmy.

"Au pariat 100 de milioane de dolari pe un proiect cu David Fincher, Kevin Spacey si altii, semn ca vor sa fie luati in serios", a declarat Lacey Rose, jurnalist la Hollywood Reporter

Netflix a strans 3 milioane de abonati noi de cand a inceput sa difuzeze "House of Cards".

Drama "House of Cards: Culisele puterii" are loc in zilele noastre in Washington D.C. si prezinta o lume a intrigilor politice. Serialul este unul inovator din foarte multe puncte de vedere.

"House of Cards: Culisele Puterii" poate fi urmarit in Romania pe www.voyo.ro.

Share articol: