Aproximativ 800.000 de conturi au fost afectate.
Reprezentanţii Facebook au recunoscut luni că o eroare, rezolvată între timp, a permis deblocarea, timp de câteva zile, a persoanelor considerate indezirabile şi blocate de utilizatori, problemă care a afectat 800.000 de conturi în perioada 29 mai şi 5 iunie.
''Suntem conştienţi că posibilitatea de a bloca pe cineva este importantă, aşa că dorim să ne cerem scuze şi să explicăm ceea ce s-a întâmplat'' a precizat pe blogul Facebook Erin Egan, un oficial al reţelei de socializare.
Facebook încearcă în continuare să repare prejudiciul de imagine creat în urma scandalul Cambridge Analytica, care a atras după sine anchete judiciare şi audieri parlamentare în Statele Unite şi în alte ţări.
După acest scandal răsunător declanşat în luna martie, Facebook a promis ''transparenţă'' şi comunică în mod regulat cu utilizatorii, în special pentru a le aduce la cunoştinţa diverse disfuncţionalităţi.
''Blocarea unei persoane pe Facebook o împiedică pe aceasta să vă poată vedea mesajele, să iniţieze o conversaţie pe Messenger sau să vă trimită o cerere de prietenie'', se mai precizează pe blogul companiei.
''Bug-ul'' a permis utilizatorilor blocaţi să transmită celui care i-a blocat mesaje pe aplicaţia de mesagerie instant Messenger, a explicat reprezentantul reţelei de socializare, care i-a îndemnat pe cei 800.000 de utilizatori afectaţi să-şi verifice lista de contacte blocate.
În urma scandalului Cambridge Analytica, a ieşit la iveală faptul că Facebook a permis ca datele personale a circa 87 de milioane de utilizatori să ajungă, fără ştirea acestora, la firma britanică specializată în comunicare strategică şi care a lucrat în 2016 pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump.
Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost nevoit să-şi ceară scuze şi să se justifice îndelung în faţa parlamentarilor americani şi apoi a celor europeni, care au pus la zid compania cu 2,3 miliarde de utilizatori în lumea întreagă.
Sursa: Agerpres