O geantă de mână minusculă, care măsoară doar 657 pe 222 pe 700 de microni (adică mai puțin de 0,03 inci), a fost vândută recent la o licitație online cu peste 63.000 de dolari.

Abia vizibilă cu ochiul liber, geanta de culoare verde-lămâie se bazează pe un design popular al Louis Vuitton - deși este opera unei organizații de artiști din New York, nu a mărcii de lux în sine.

Grupul MSCHF, cu sediul în Brooklyn, și-a botezat creația „Microscopic Handbag" („Geantă microscopică”) și susține că poșeta este suficient de îngustă pentru a trece prin urechea unui ac și este mai mică decât un grăunte de sare de mare.

Obiectul a fost realizat cu ajutorul polimerizării cu doi fotoni, o tehnologie de fabricație utilizată pentru imprimarea 3D a pieselor din plastic la scară microscopică. Acesta a fost vândut alături de un microscop echipat cu un ecran digital prin care poate fi vizualizată poșeta.

O fotografie promoțională arată designul mai în detaliu, dezvăluind monograma „LV", semnătura Louis Vuitton. Geanta pare să se bazeze pe modelul OnTheGo al brandului francez, care se vinde în prezent în mărime naturală la prețuri cuprinse între 3.100 și 4.300 de dolari.

Recent, acest grup artistic a intrat în atenția publicului datorită cizmelor sale de cauciuc caricaturale, cunoscute sub numele de „Big Red Boots", au devenit virale după ce au fost purtate de vedete precum Doja Cat, Iggy Azalea și Janelle Monáe.

___________________________________________________________________________________________________

Share articol: