O noua aplicatie a devenit numarul 1 dupa ce WhatsApp a cazut timp de 4 ore in weekend.
O aplicatie a devenit numarul 1, ca o consecinta a caderii WhatsApp din weekend - Telegram a fost descarcata de aproape 5 milioane de oameni intr-o singura zi si a devenit numarul 1 in 46 de tari intre aplicatiile gratuite, inclusiv in Germania sau Ecuador. In Statele Unite si in alte tari, este pe primul loc la capitolul retele de socializare, peste Facebook, WhatsApp si altele.
De ce Telegram si nu Kik sau Facebook Messenger? Acest progres nu apare numai in urma afacerii Facebook-WhatsApp si apoi a caderii de 4 ore: "Am fost numarul 1 in magazinele online spaniole, arabe si in alte tari latine cu saptamani inainte de afacarea Facebook. Progresul era acolo - achizitionarea WhatsApp si problemele aparute doar au multiplicat efectul in tarile afectate", spune Markus Ra de la Telegram.
Conform site-ului de analiza App Annie, Telegram a suferit un progres semnificativ pe 17 februarie, cu cateva zile inainte de anuntul cumpararii WhatsApp de catre Facebook cu 19 miliarde de dolari.
Construit de fratii Durov care se afla si in spatele celei mai mari retele de socializare din Rusia, VKontakte (mai cunoscut sub numele de VK), Telegram este un program de mesagerie care combina viteza WhatsApp cu Snapchat si cu masuri noi si avansate de securitate.
Acesta este si lucru cu care creatorii aplicatii se lauda ca ii diferentiaza de toate celelalte: "Telegram este cea mai rapida si sigura piata de trimitere mesaje in masa din lume", sustin acestia, atribuind acest lucru protocolului MTPro al lui Nikolai Durov.
Compania e atat de sigura de acest lucru ca au oferit 200.000 de dolari oricui poate sa o sparga. "Principalul meu motiv pentru a sprijini si a ajuta la lansarea Telegram a fost pentru a crea o cale de comunicare care nu poate fi accesata de agentiile de securitate din Rusia", le-a spus Durov celor de la TechCrunch. Compania a platit deja 100.000 de dolari unui dezvoltator care a gasit un bug critic in aplicatie.
Inca o mare diferenta fata de WhatsApp cu care se lauda compania: "Telegram nu este menita sa aduca venituri, nu va vinde niciodata reclame sau accepta investitii din afara. De asemenea, nu poate fi vanduta. Nu cream o baza de date, cream un messenger pentru oameni", scrie compania pe site la sectiunea FAQ. Iar daca investitia fratilor Durov se va opri candva, compania spune ca va cere donatii de la useri.