17 oameni au fost arestati pana acum in cazul site-urilor care vand ilegal droguri conform unui oficial Europol.

Troels Oerting, seful diviziei de crime cibernetice de la Europol, a declarat ca in urma unor raiduri efectuate in mai multe de 12 tari au fost arestate 17 persoane. In Statele Unite a avut loc o operatiune, FBI anuntand ca a arestat in San Francisco un barbat acuzat ca detine bazarul online de droguri Road 2.0

"Vom merge dupa dealerii de droguri indiferent daca ei opereaza in lumea reala sau cea virtuala" a spus Oerting.

Europol spune ca in afara site-ului Silk Road, a oprit si inchis alte piete precum Hydra, Cloud Nine, Pandora si Blue Sky, confiscand aproximativ 1 milion de dolari in moneda digitala si 225.000 de dolari in bani reali si droguri.

Silk Road si site-urile similare nu sunt vizibile pentru toata lumea pe internet. Pot fi accesate numai cu ajutorul unor browsere speciale si transmit prin reteaua TOR cu servere anonime, fiind numite adesea 'dark net'. Se foloseste moneda digitala, de cele mai multe ori Bitcoin.

"Cred ca vor fi mai mult de 55 de piete inchise. Nu am reusit sa prindem site-urile Agora sau Evolution pentru ca nu le poti face chiar pe toate intr-o singura zi" a mai declarat Oerting. "In urmatorul val vom merge dupa oamenii care folosesc aceste site-uri" a mai amenintat acesta.

Share articol: