Îți dorești puțină diversitate în bucătărie? Poate că ar fi timpul să încerci niște rețete noi, iar mâncărurile asiatice sunt absolut delicioase! Așa că îți propunem câteva rețete inedite care îmbină aromele sosurilor asiatice cu legumele pregătite în wok și carnea fragedă de pui.
Supa Miso
Dacă îți plac aromele exotice și vrei să gătești ceva rapid, atunci îți recomandăm să încerci supa Miso, care este gata într-un sfert de oră. Pentru asta, ai nevoie de pastă miso, apă, ceapă verde, coriandru și câteva cubulețe de brânză tofu. Iar dacă vrei o aromă aparte, poți adăuga la această rețetă și ciuperci negre, numite tradițional – urechi de lemn.
Friptură coreeană marinată
Friptura coreeană marinată din carne de vită este o rețetă tradițională în Estul Asiei, însă în timp a ajuns să fie apreciată în întreaga lume. Gustul cărnii de vită, marinată în ulei de susan, cu pere și ceapă verde, este savuros, așa că merită să încerci această rețetă și la tine acasă. În Coreea de Sud, acest fel de mâncare se numește „Bulgogi” și este un preparat extrem de apreciat, deoarece carnea are un gust dulceag și este foarte fragedă. Asiaticii servesc această friptură într-o frunză de salată verde, în care înfășoară strâns carnea, pe care o consumă apoi cu o garnitură din orez sau cu un sos picant.
Pui Gong Bao cu alune
Dacă te-ai plictisit să gătești mereu clasicul piept de pui la grătar, îți propunem să încerci rețeta de pui Gong Bao, care conține alune, dar și alte ingrediente delicioase. Pentru această rețetă vei avea nevoie de un wok sau o tigaie de la Carrefour, în care vei prăji bucățile de pui cu ardei și piper sichuan. La final vei adăuga ghimbirul, usturoiul și ceapa și vei amesteca, până când carnea va fi îndeajuns de aromată. Friptura se servește apoi cu un sos picant și cu alune.
Amestec thailandez de legume la wok
Dacă ții post sau ești vegetarian, îți recomandăm să încerci amestecul thailandez de legume la wok. Rețeta este destul de simplă și cuprinde puține ingrediente. În prima etapă, orezul se prepară în apă ușor sărată, iar legumele thailandeze se călesc în ulei încins, într-un wok. Apoi pasta de curry se amestecă cu laptele de cocos și se adaugă peste legume. Tot amestecul se lasă la fiert aproximativ 5 minute, iar la final se condimentează cu fulgi de chili, curcuma, sare și suc de lime. Legumele thailandeze se servesc apoi alături de porția de orez.
Pui teriyaki
Puiul teriyaki este simplu și rapid de făcut și extrem de delicios. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a prepara o masă gustoasă pentru toată familia, fără să depui prea mult efort. Pentru început, puiul trebuie tăiat cubulețe și băgat într-o pungă cu fermoar, împreună cu trei linguri de amidon de porumb. Apoi, poți începe să prepari sosul într-un bol mic, amestecând usturoiul, zahărul brun, ghimbirul, vinul de orez, sosul de soia și apa. La final, prăjește bucățile de pui în ulei de măsline, până se rumenesc bine pe toate părțile, iar apoi toarnă sosul teriyaki în tigaie și lasă totul pe foc, timp de câteva minute.
Toate aceste rețete pot fi preparate foarte ușor chiar la tine în bucătărie, dacă ai la îndemână toate ingredientele necesare. O parte dintre ele le găsești în orice supermarket, iar anumite ingrediente mai exotice pot fi găsite și în magazinele cu produse asiatice. Pe lângă condimente, nu uita că pentru mâncărurile asiatice vei avea nevoie și de o tigaie bună sau de un wok.