Compania ieșeană SABS a lansat Tutorina, prima aplicație românească gândită ca o platformă care să medieze relația părinte-copil atunci când vine vorba de cât timp petrecem în fața ecranelor.
Tot mai mulți părinți caută o soluție legată de gestionarea responsabilă a “statului pe telefon” pentru copii lor. Copiii încep să aibă acces la tehnologie de la vârste tot mai fragede, iar timpul petrecut pe dispozitive este din ce în ce mai îndelungat, într-o relație bolnăvicioasă a copilului cu conținutul digital. Pentru a contracara efectele negative și pentru a crea un mediu armonios în care părinții și copiii să înțeleagă împreună ce e mai bine pentru ei, SABS a lansat Tutorina.
„Am creat o aplicație educațională complexă concepută pentru a le permite părinților să ghideze experiențele digitale ale copiilor lor. Odată cu expansiunea tehnologiei și a internetului, a devenit esențial pentru părinți să garanteze siguranța online a copiilor lor și să găsească un echilibru sănătos între viața digitală și interacțiunile acestora din lumea reală. Tutorina este un partener de încredere pentru părinții moderni, oferindu-le acestora o întreagă suită de instrumente pentru a crea un mediu digital sigur și propice pentru dezvoltarea propriilor copii. ” a declarat Valentin Carnei, project manager Tutorina.
Tutorina este rezultatul colaborării unei echipe interdisciplinare, în crearea ei fiind implicați cei mai buni specialiști în psihologie infantilă si educație pedagogică. De partea lor au fost și cele mai noi tehnologii implementate de cei mai buni dezvoltatori software care au realizat această soluție la o problemă urgentă a zilelor noastre într-o aplicație care este disponibilă pe www.tutorina.com .
Aplicația este un partener de nădejde pentru părinții moderni care își doresc o dezvoltare armonioasă a copilului său.
Aplicația este prima platformă digitală adresată familiilor, în căutare de echilibru emoțional și bunăstare zilnică, printr-un raport corect și echilibrat cu copiii care fac parte din aceasta. Tutorina permite realizarea de acorduri, stabilirea de obiective și limite. Aplicația mizează pe creșterea gradului de încredere între membrii familiei, și nu pe controlul unilateral exercitat de părinte asupra copilului, ca în cazul aplicațiilor clasice de control parental.
Ce oferă Tutorina utilizatorilor?
Pentru că este o aplicație și pentru copii, și pentru părinți, Tutorina răspunde ca design și funcționalități nevoilor și exigențelor utilizatorilor de toate vârstele.
Înțelegere și mediere: Mecanismul aplicației este conceput pentru a încuraja relațiile armonioase dintre părinți și copii, printr-un acord digital, negociat de ambele părți implicate.
Filtrarea conținutului: Tutorina pune la dispoziția părinților un mecanism de filtrare pentru a gestiona accesul la conținutul online inadecvat.
Monitorizarea și filtrarea aplicațiilor: Părinții pot obține informații despre aplicațiile pe care le folosesc copiii lor și pot stabili limite de timp specifice sau pot gestiona direct accesul la anumite aplicații.
Localizare: Tutorina oferă urmărirea în timp real a dispozitivului utilizat de copil, permițând părinților să știe în orice moment unde se află copilul lor.
Rapoarte și informații: Aplicația generează rapoarte și analize detaliate despre screen time, utilizarea aplicațiilor și istoricul activităților.
Funcție educațională: Dotată cu un modul educațional, aplicația adaptează experiențele de învățare la nevoile individuale și la stilul de învățare al fiecărui copil.
Motivarea copiilor: Aplicația utilizează un sistem de progresie care îi motivează pe copii să deblocheze niveluri, să câștige insigne și să atingă niveluri avansate.
Crearea unui echilibru: Tutorina își propune să creeze un ecosistem digital armonios în care copiii pot explora, învăța și crește, în timp ce părinții pot echilibra în mod proactiv activitățile online cu timpul petrecut cu familia, offline.
Aplicația va fi disponibilă în curând pentru toate sistemele de operare. Primii 1000 de utilizatori înscriși pe www.tutorina.com vor beneficia de un abonament GRATUIT timp de un an, odată cu lansarea aplicației.
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și Bugetul de Stat, prin Programul Operațional Competitivitate.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .