Dacă ceea ce vă interesează este cutiuța GSM, un remarcabil dispozitiv de tip spy, atunci trebuie să știți mai multe despre acest sistem care vă permite să ai o comunicare discretă, fără ca cei din jurul tău să observe acest lucru. Fiind cel mai folosit sistem cu casca fara fir, acest dispozitiv are o mărime de dimensiunea unei cutii de chibrituri, el ieșind în evidență prin funcția de răspuns automat. Autonomia sa este de până la 6 ore în apel, iar în ceea ce privește funcția de standby, aceasta poate ajunge până la 500 de ore. Pe lângă aceste funcții, microfonul foarte performant face ca tot acest sistem să fie unul extrem de discret, dar și ușor de folosit, de aceea el este o soluție pentru orice persoană din acest punct de vedere.

Ce este o astfel de cutiuță GSM?

Fiind un dispozitiv de comunicare discretă și având niște dimensiuni foarte mici, acest dispozitiv este practic un telefon mobil, având o lungime de doar 5 cm, 1.5 cm grosime și 3.5 cm lățime. Dispozitivul este apreciat pentru că îți permite să porți o conversație cu o persoană care se află la mare distanță, această conversație fiind purtată prin intermediul rețelelor de telefonie mobilă. Având un suport pentru cartelă SIM, această cutiuță GSM acceptă orice fel de cartelă obișnuită, din orice rețea și din orice țară.

Persoana care te ajută trebuie să apeleze numărul SIM al cartelei care se află în cutiuța GSM. Imediat după, sistemul răspunde automat la apel, transmitând sunetul către casca fara fir care se află în ureche. Datorită microfonului incorporat în dispozitiv, cel care apelează te poate și auzi. Se mai întâmplă ca situația să nu îți permită să poți vorbi deloc, iar dacă acesta este cazul, atunci poți să te orientezi către o cameră video în nasture, aceasta trimițând imagini live.

Ce se află în componenta acestui sistem?

Sistemul este realizat din două componente principale. Cutiuța GSM și cartelă SIM sunt prima componentă a acestui sistem. Alături de aceste componente se află cască fără fir prin intermediul căreia vei auzi ceea ce ți se șoptește.

Cutiuța GSM este considerată a fi componenta principală a acestui sistem de copiat, ea având un suport pentru cartelă SIM. Rolul cutiuței este de a face legătura între cască din urechea ta și persoana care te asistă. Marele avantaj al acestei cutiuțe este că ea se folosește de rețeaua GSM. Un avantaj major în acest caz este că persoana care te ajută se poate afla la orice distanță, chiar și în altă țară, deci distanța nu va fi o problemă din acest punct de vedere.

Cască cunoscută și sub denumirea de microcască japoneză este și ea utilă pentru că prin intermediul acesteia vei primi informațiile de care ai nevoie fără a avea niciun fel de fir de legătură între cutiuța GSM și ureche. Atunci când achiziționați acest sistem, țineți cont de faptul că microfonul se află în cutiuța GSM și nu în cască, deci aveți grijă unde veți pune această cutiuță.

Cum se folosește sistemul?

Sistemul este foarte simplu de utilizat și orice persoană poate să-l utilizeze în condiții optime, fără niciun fel de problemă. Este bine totuși să țineți cont că în situația în care alegeți căștile cu magnet pe timpan cunoscute și sub denumirea de „căști cu microvibrații”, veți avea de-a face cu un model mai greu de utilizat. În cazul acestui model, este obligatoriu să aveți un colier fix în jurul gâtului. Acest model de căști este și mai periculos de folosit pentru că în acest caz se poate întâmpla ca aceste căști să rămână blocate în ureche. Folosiți așadar aceste căști cu o precauție sporită.

Ce lucruri despre să mai știi despre cutiuța GSM?

Funcția cea mai importantă a acestei cutiuțe este că ea are un răspuns automat la apel. Această funcție este extrem de utilă pentru că dacă veți fi sunați, nu va mai trebui să apăsați pe niciun buton pentru a răspunde. Adevărul este că ar fi și ris­cant să începeți să apăsați pe butoane atunci când utilizați sistemul de copiat.

În ceea ce privește aspectul lăsării cutiuței GSM, trebuie să țineți cont doar de distanța dintre cutiuța GSM și cască din ureche. Această distanță nu ar trebui să depășească 50-80 cm. Procedând în acest fel, cutiuța GSM este suficient de aproape de cască, lucru care înseamnă că puteți seta și un volum mai slab. Setând un volum mai slab, calitatea sunetului crește mai mult, iar în același timp crește și autonomia bateriei.

Mai poți ține cont și de faptul că recent a apărut pe piață un nou tip de cască și anume cască digitală. În cazul acestui sistem, cască se împerechează cu sistemul GSM, iar distanța dintre cască și dispozitivul cu care ea este împerecheată poate crește la o distanță mai mare, aceasta ajungând la 10-15 metri.

Share articol: