Există modalități nenumărate de a ne petrece timpul făcând ceva plăcut. Mai ales când avem un mobil la îndemână. Iar astăzi, în tot ce facem și orice am avea nevoie să facem, ne putem baza pe bunul nostru prieten, telefonul mobil. Astfel, nu avem nicio șansă să ne plictisim.

Și cu cât tehnologia evoluează, acest dispozitiv ne oferă din ce în ce mai multe posibilități. Îți amintești când foloseam telefonul mobil pentru apeluri telefonice? Ei bine, lucrurile s-au schimbat complet, spre avantajul nostru.

Acum este suficient să plecăm din casă doar cu telefonul mobil, cu care putem să plătim notele la restaurant, să rămânem în contact cu cei dragi pe orice canal de comunicare, să ne facem check-in-ul pentru zbor sau să avem control complet asupra business-ului pe care-l conducem.

Același dispozitiv ne permite să ne documentăm vacanța, fără să mai avem nevoie de aparate foto grele și incomode dar și să arătăm lumii fiecare pas pe care-l facem în viața de zi cu zi.

Putem să verificăm creșterile la bursă și să investim de oriunde, să jucăm cele mai distractive jocuri în timp ce mergem cu autobuzul și să rămânem conectați la știrile de pe glob. Practic, avem o lume întreagă la dispoziție, în buzunarul nostru.

Dar care sunt cele mai cool aplicații de mobil pe care să le folosești în fiecare zi?

 

Ține legătura cu cei dragi, de oriunde te-ai afla

Telefonul a fost inventat pentru a facilita comunicarea dintre oameni. Iar telefonul mobil a dus lucrurile și mai departe. Însă în prezent, câți dintre noi mai folosim serviciile de telefonie mobilă?

Mai ales când avem la dispoziție atâtea opțiuni de comunicare ce ne permit o abordare mai personală în comunicare. Putem trimite mesaje scrise alături de fotografii, mesaje vocale sau filmulețe.

Și când vine vorba de a alege aplicațiile potrivite, avem foarte multe variante. Facebook Messenger, WhatsApp, Skype, iMessage pentru utilizatorii de iPhone, Viber, Snapchat sau mesageria integratăInstagram.

Pentru o comunicare profesională, ce ține de partea business a vieții, cei mai mulți utilizatori apelează la Gmail și ceilalți furnizori de servicii email, LinkedIn sau Microsoft Outlook.

Capturează fiecare moment important din viața ta

În anii 2000, telefoanele mobile au trecut la acest nou capitol în care au fost introduse camerele foto și video. Evident, calitatea imaginii s-a modificat rapid și a ajuns să se dezvolte cu o viteză incredibilă.

Iar astăzi dispunem de camere extrem de performate, la un buton distanță, fără a fi necesar să investim într-un echipament profesional. Între timp avem acces la diferite aplicații care ne permit să edităm fotografii, să facem colaje și montaje video sau să folosim filtre foto din librării într-o permanentă creștere. 

Pentru un uz domestic, avem la îndemână aplicația Instagram, PicsArt Photo Studio, Flickr sau Facetune. Dacă ne dorim un grad mai ridicat de tool-uri în editare foto și video, putem încerca Prisma, Photoshop Express și Lightroom – variantele de mobil de la Adobe sau Apple iMovie, pentru manipularea filmulețelor înregistrate de utilizatorii de iPhone. 

 

Dar cum ne distrăm pe mobil?

Întotdeauna avem niște timp de omorât, când facem naveta spre birou, când așteptăm la coadă sau când ne-am plictisit de urmărit un serial. Apoi sunt momentele în care pur și simplu căutăm puțină distracție și cel mai simplu mod este să ne folosim de telefonul mobil.

De la filmulețe amuzante de pe TikTok la filmele de pe Hulu sau Netflix. 

În fiecare librărie de aplicații o să găsim enorm de multe jocuri. De tot felul, pentru orice tip de utilizator, pentru fiecare moment în care trebuie să hrănești spiritul ludic din tine: Angry Birds, Assassin’s Creed, Candy Crush, Pokemon Go. Iar lista poate continua la infinit.

Dacă vrei să adaugi și puțină adrenalină pe lângă entuziasmul din joc, poți încerca diferite jocuri de noroc. Există aplicații unde utilizatorii aleg să joace doar pentru distracție, fără a investi bani. Opțiune deosebit de atrăgătoare, dacă ești novice la jocurile de noroc. Astfel, înveți mai multe despre regulile de joc sau despre preferințele tale.

Apoi, când ești pregătit, poți încerca aplicațiile dezvoltate de cazinourile online din România, care îți permit să pariezi pe bani reali, din contul tău de membru. Dacă vrei să descoperi totul despre industria casino din România, experimentează cu aplicațiile de jocuri de noroc oferite de cazinourile online românești sau librăriile App Store pentru dispozitivele Apple sau Google Play pentru Android.

 

Fiecare zi are o coloană sonoră

Muzica este una dintre cele șapte arte, care cere cel mai puțin și care ne aduce cea mai mare doză de bucurie și sensibilitate. Tot ce-ți trebuie pentru a-ți colora fiecare moment cu acordurile preferate este o pereche bună de căști. Și câteva aplicații care să te ajute să ai ușor acces la muzică, de oriunde.

Același loc unde poți să-ți alegi favorite, să-ți faci liste potrivite pentru diferite stări și să fii propriul DJ de zi cu zi. Iar una dintre cele mai populare aplicații este Spotify, urmată de YouTube și YouTube Music, SoundCloud, TuneIn pentru o stație impresionantă de radiouri internaționale.

Bandcamp se bazează mai mult pe achiziționarea melodiilor dorite decât pe streaming iar Pocket Casts este locul unde găsești orice fel de podcast ți-ai dori. O altă aplicație dezvoltată local ce merită încercată este vrtw.life, serviciu de streaming gratuit pus la dispoziție de un cunoscut brand românesc de evenimente.

 

Aplicații ce te ajută să ai un stil de viață sănătos

Telefonul poate juca rolul unui trainer personal. Sau nutriționist. Sau bucătar profesionist ce te învață rețete noi atunci când ești în pană de idei.

Aplicațiile care să te ajute în a menține un echilibru în stilul tău de viață sunt foarte multe și variate. MyFitnessPal este una dintre cele mai apreciate aplicații de urmărire a efortului depus în timpul activităților fizice. În plus, iți poți ține sub control greutatea printr-un jurnal zilnic de calorii consumate.

Fitbit este un concurent de succes, la fel și Adidas Running. Toate aceste aplicații te ajută să înregistrezi fiecare activitate fizică, de orice fel este ea, dispunând de diferiți algoritmi care te învață multe lucruri despre condiția ta fizică. Iar dacă vrei să te relaxezi, să meditezi sau să-ți reglezi eventualele probleme cu somnul, Headspace și Calm sunt două aplicații care vin spre tine cu sesiuni de meditație, sunete din natură și povești narate care te ajută să adormi. 

Share articol: