Datorită progresului tehnologic impresionant, pe piață s-au dezvoltat tot mai multe modele de smartwatch, cu scopul de a oferi clienților acces la aplicații sau notificări într-un mod mult mai ușor și direct: de la încheietura lor.
În același timp, progresul tehnologic poate fi privit atât ca un avantaj, cât și ca un dezavantaj, deoarece poate fi destul de greu să găsești un ceas inteligent care să aibă atât un preț bun, cât și toate funcțiile pe care le dorești.
Ceea ce face mai special un model față de altul este design-ul sau funcțiile pe care acesta le deține.
Cu ajutorul funcțiilor îți poți dezvoltă mai multe obiceiuri sănătoase, poți observă ce se întâmplă cu organismul tău în anumite situații de stres sau, îl poți folosi pentru locație, având GPS-ul încorporat.
Pe lângă funcțiile pe care acesta le deține, poți vizualiza notificările, poți răspunde la telefon sau poți controla aplicațiile într-un timp mai rapid decât dacă ai folosi telefonul, toate aceste facilități aflându-se chiar la mâna ta. Astfel, cumpărând cel mai bun smartwatch, vei avea acces la toate aceste avantaje descrise mai sus.
Compatibilitatea ceasului
Fiind un dispozitiv pe care îl vei folosi alături de smartphone, compatibilitatea este un alt detaliu aparent banal la prima vedere, dar de fapt extrem de important pe care trebuie să îl iei în calcul încă de la început. Bineînțeles, clasică poveste IOS versus Android continuă și în ziua de astăzi, opiniile fiind împărțite.
Dar, atunci când vine vorba de achiziția unui smartwatch, totul devine mai simplu: dacă ai iPhone, vei alege un Apple Watch. Dacă ai Android, ai mai multă libertate și poți alege din mai multe variante, asta fiindcă majoritatea modelelor de smartwatch-uri rulează cu ajutorul unui sistem de operare compatibil cu orice telefon Android.
Design
Ceasul reprezintă un accesoriu pe care îl vei purta zilnic, astfel design-ul acestuia reprezintă o caracteristică importantă.Cel mai bun smartwatcheste acela care îți permite să ilpersonalizezi în funcție de starea de spirit, evenimentele la care participi sau îmbrăcămintea pe care o porți. Acest lucru poate fi posibil prin schimbarea curelei sau a înfățișării ecranului, mai mult de atât, unele brand-uri actuale permit alegerea culorii ceasului, finish-ului mat/ lucios sau chiar și a dimensiunii gadget-ul.
Calitatea materialelor este un aspect destul de interesant, deci nu trebuie neglijat!
Pe lângă înfățișarea ceasului, trebuie luat în calcul și confortul. Viteză și ușurință cu care îți poți atașa ceasul pe încheietura contează mult. Cele mai utile sunt cele care se închid și se deschid că un ceas normal, deoarece modelele cu capse necesită multă forță pentru a le închide sau a le deschide.
Autonomie
În funcție de modelul ales,unele ceasuri rezistă 2-3 zile, altele două săptămâni, acest lucru reprezentând un element esențial în alegerea unuismartwatch bun.
Dacă se dorește că ceasul să ia locul telefonul prin intermediul funcțiilor pe care acesta le deține, un exemplu bun ar fiApple Watch, care rezistă până la 18 ore cu o singură încărcare.
Pe de altă parte, și modul de încărcare contează foarte mult. Majoritatea ceasurilor se încarcă wireless, asta însemnând că vei avea nevoie de un încărcător special. Asigura-te că se află inpachetul de livrare!
Ecranul
Majoritatea ceasurilor inteligente dispun de un ecran LCD sau unul OLED, care îți permit să vezi imagini, aplicații sau alte tipuri de conținut bogat în culori și luminozitate bună.
În același timp, cu cât luminozitatea este mai mare, cu atât durata de viață a bateriei este mai scăzută, această reprezentând încă o problema pentru producători. Din aceleași considerente, ceasurile în modul repaus își opresc complet ecranul.
Diferența între LCD și cel OLED este că ecranul LCD estemai gros. Astfel, dacă îți achiziționezi un ceas pentru design-ul lui și nu pentru funcții, îți poți cumpără unsmartwatch Apple sau Samsung, acestea, foarte probabil, având un ecran OLED.
Aplicații
Înainte de achiziționarea unui ceas, va trebui să se tinacont și de aplicațiile care se doresc instalate pe el, deoarece unele nu au această caracteristică.
De exemplu, pe un model de la Apple poți alege peste 20000 de aplicații pe care le poți instala, printre ele găsindu-se și cele cu ajutorul cărora se poatecomanda transportul, mâncarea, monitorizarea sănătății, se pot programa activități sau alte aplicații dorite de cumpărător.
În cazul ceasurilor Google poți instala aplicații, dar nu într-un număr atât de mare. Samsung se află la extremitate, având doar 1400 de aplicații care pot fi disponibile.
Notificări
Cele mai bune ceasuri inteligente te vor anunță la primirea unui apel sau a unui mesaj într-un mod discret: printr-o vibrație simplă. Dacă eșți o persoană care folosește mult rețelele de socializare, ar fi util să îți găsești un ceas care are opțiunea de a-ti trasmite notificările sau mesajele și de la Facebook, Instagram, Messenger, etc.
În același timp, trebuie verificat dacă ceasul îți permite să accesezi toate notificările adunate în timp sau doar anumite notificări pe care le-ai stabilit să fie transmise.
De exemplu, ceasurile Apple sau Wear OS permit să deschizi un panou prin care să observi toate notificările, iar modelul Samsung Gear S3 dispune de selecția acestora.
Pentru a face o achiziție cât mai bună trebuie să fii informat. Ai la dispoziție multe platforme/bloguri de unde poți lua informația corectă și completă. O astfel de sursă de informație o poți găsi aici.