Tendinţele actuale ne arată că nu ești cunoscut în piaţă dacă nu ai un website, nu ai o afacere completă în lipsa acestuia. Se știe faptul că site-ul, fie că este de prezentare, fie pagină personală,fie blog de călătorii sau platformă de vânzare, este un instrument de identitate ce crește încrederea consumatorilor, dar este şi aceea unealtă care-ţi permite să atragi un număr mai mare de utilizatori/ consumatori.

Practic, acesta ridică barierele fizice, permiţând utilizatorilor, indiferent de locație să aibă acces la afacerea ta. Nu vom insista pe importanta site-ului web, statisticile şi dinamica din piaţă au dovedit importanţa acestui instrument. Ne vom concentra atenţia asupra opţiunilor pe care le ai în vederea creării unui site perfect, alegi serviciile unei companii de web design sau te ghidezi utilizând materialele online existente?  Fiecare dintre aceste opțiuni are avantaje si dezavantaje. Să descoperim care sunt acestea. 

Servicii web design specializate

La prima vedere realizarea unui site pare o sarcină destul de simplă, este drept, implementarea codurilor şi realizarea setărilor nu pare a fi o treabă foarte provocatoare în special dacă ai ceva competențe digitale. Totuși la o analiză mai amplă, încep să se observe diferențele între site-urile realizate de profesioniști și cele realizate pe cont propriu.

Alegând servicii profesionale de web design vei avea mai mult decât un site atractiv, vei beneficia de un instrument funcțional, a cărui pagini vor fi indexate de motoarele de căutare, ce va apărea pe primele pagini investind minim în promovare. Acesta va crește natural. 

Între funcționarea site-ului şi optimizare SEO există o legătură foarte strânsă, dacă ai cunoștințe minime legate de modul de clasare a unei pagini în Google, știi că aspectul site-ului şi experiența utilizatorului sunt detalii importante care ajută la câştigarea de poziții sau la pierderea acestora. 

Un site creat de specialişti în web design, va oferi experiențe pozitive utilizatorilor, paginile acestuia vor fi mai bine indexate de motoarele de căutare și va putea câștiga rapid autoritate, față de concurență. 

Site creat în regie proprie

Dacă alegi să îţi creezi propriul site, ghidându-te după tutorialele online, cu siguranță,  vei avea un site personalizat, care prezintă propria viziune a afacerii. Cu puțină analiză şi atenție pentru detalii, paginile vor funcționa decent, însă nu întotdeauna această constată va fi suficientă pentru a avea succes. Când vorbim de site-uri, nu prezentăm doar imaginea unei afaceri, oferta de servicii și produsele comercializate. În spatele textelor sunt coduri și limbaje specifice, ce ajută la indexare și clasare, la optimizarea costurilor ulterioare cu privire la promovare. 

În final alegerea este una personală, însă pentru beneficia de rezultate pozitive şi a creşte o afacere online este indicat că sarcina de realizare a site-ului să fie lăsată pe mâinile cunoscătorilor. 

Share articol: