Viața la bloc nu mai pare atât de anostă dacă ai o terasă, oricât de mică. De cele mai multe ori, aceasta nu este amenajată în cele mai sofisticate moduri și rămâne la capătul listei în cazul în care faci renovări. Însă, dacă ești adeptul unui spațiu deschis la tine acasă, un spațiu în care să te simți bine în aer liber, ai putea amenaja terasa apartamentului așa cum îți place.

Găsești mai jos câteva idei de amenajare a terasei peste care să arunci un ochi și, dacă îți plac, să le pui în aplicare.

Începe cu podeaua

Podeaua trebuie să fie gândită din timp, mai ales dacă vrei să pui corpuri de mobilier pe ea. Trebuie să decizi dacă ai nevoie de gresie sau dacă vrei o podea din lemn, ori un material care să imite iarba. Orice ai alege, ține cont de faptul că în zilele ploioase apa va ajunge, inevitabil, pe podea. Ar fi păcat să ai o terasă pe care să o închizi, dar poți face acest lucru doar pe durata sezonului rece.

Alege piese de mobilier rezistente

Mobilierul pentru terasă este diferit de cel din apartament, iar indicat ar fi să alegi corpuri pe care să le așezi pe lateralele spațiului. Este recomandat să ai canapele sau fotolii pe stânga și pe dreapta, pentru ca zona din față să rămână pentru o masă. Dimensiunile se vor stabili în funcție de spațiul disponibil, dar și de scopul pentru care amenajezi terasa. Dacă vrei să fie potrivită pentru o seară cu prietenii, poți alege canapele, dar dacă vrei să fie doar pentru tine, un fotoliu sau două sunt potrivite.

Aplică o balustradă de lemn

O balustradă de lemn este mult aspectuoasă decât una de metal. Dacă vrei, totuși, ceva mai rezistent, optează pentru o balustradă din metal îmbrăcată în lemn. Lemnul îngrijit cu lac este mult mai frumos decât o balustradă care are nevoie de vopsea pentru că ruginește în timp.

Decorează cu plante

Cele mai bune plante pentru terasă sunt cele agățătoare și curgătoare. De asemenea, dacă spațiul îți permite, poți pune și un ghiveci sau două cu pomișori sau palmieri. În perioadele calde, acestea pot sta pe terasă, iar iarna în apartament.

Iluminatul terasei

Alege să folosești felinare din sticlă, ghirlande luminoase și chiar dispozitive care se încarcă pe timpul zilei și luminează întreaga noapte. Astfel, vei avea lumina pe care ți-o dorești, fără să fie prea puternică.

Aplică polițe pe pereți

Pe pereți poți aplica o poliță sau două pe care le poți decora cu câteva lumânări parfumate, flori sau figurine.

Alege să-ți transformi terasa într-o zonă de legătură între tine și natură. Investiția nu este una mare, iar dacă alegi elemente cu gust, vei crea un spațiu în care să-ți petreci timpul liber cu mare drag.

Share articol: