Dacă vrei să sporești securitatea dispozitivelor personale trebuie să iei în considerare câteva măsuri specifice. Amenințările cibernetice încă dau bătăi de cap multor utilizatori, mai cu seamă antreprenorilor. Gestionarea unui flux constant de informații personale și date oficiale implică și riscuri, nu numai avantaje. Mulți sunt de părere că antivirusul default cu care vine presinstalat windows-ul e de ajuns pentru menținerea unei funcționări corecte. Însă, în contextul în care problema furtului identității devine în ce în ce mai pregnantă, e necesar să investești în soluții pe termen lung. 

Cât de eficient este Windows Defender în asemenea condiții, dar și ce opțiuni poți lua în considerare pentru securizarea dispozitivelor afli în rândurile de mai jos. 

Cât de puternic este de fapt Windows Defender?

Windows Defender este programul antivirus și de securitate inclus de Microsoft în sistemul de operare, care vine preinstalat. Mulți îl consideră ineficient, comparativ cu o licență antivirus bitdefender. Însă, în ultimii ani, producătorul a investit în actualizări esențiale împotriva pericolelor din online. 

Iată doar câteva dintre cele mai apreciate caracteristici, care garantează în primul rând o utilizare corespunzătoare și mai apoi siguranță sporită:

Protecție împotriva virușilor - Windows Defender utilizează tehnologii de scanare și detecție pentru a proteja sistemul împotriva virușilor, malware-ului sau spyware-ului. Însă, nu prezintă un VPN integrat, iar actualizarea nu se derulează atât de des încât să elimine orice tip de amenințare. 

Prezintă posibilitatea de control parental - Ceea ce devine o soluție fiabilă pentru cei care împart dispozitivul cu cei mici. Copiii sunt supuși unui flux constant de informații, tocmai de aceea măsurile de prevenție sunt mai mult decât necesare. Totuși, funcția de control se limitează la browserul Microsoft Edge, destul de puțin folosit în comparație cu Google Chrome. 

Firewall integrat - Windows Defender include și un firewall integrat, care ajută la monitorizarea și gestionarea traficului de rețea pentru a proteja sistemul împotriva accesului neautorizat. Mulți utilizatori pot considera navigarea destul de greoaie, ceea ce îi determină să catalogheze nivelul de reactivitate împotriva atacurilor online drept ineficiente. 

Alte soluții antivirus oferă actualizări mai dese

Oricât de optimizat ar părea la prima vedere, Windows Defender nu îți poate oferi garanția protecției 100% a datelor. Există multe licențe antivirus pe piață la care poți apela pentru a îmbunătăți performanța PC-ului. Spre exemplu, variantele Bitdefender vin la pachet cu următoarele specificații: 

Asigură protecție sporită pe toate dispozitivele, tocmai de aceea este o soluție ideală pentru antreprenori, 

Prezintă scanări personalizabile, VPN integrat, control parental și instrumente de banking sigure, 

Are funcția Safe Files care monitorizează activitatea de pe PC, laptop sau telefon și trimite o notificare în cazul unei accesări rău intenționate. 

Instalarea nu durează mai mult de 5 minute. Licența este compatibilă cu majoritatea sistemelor de operare precum Windows, macOS, Android și iOS.

Prețul este destul de avantajos, mai ales că eficiența antivursului a fost demonstrată în nenumărare rânduri de testele efectuate de specialiști. 

Pentru o protecție completă, poți considera utilizarea unui pachet de securitate care oferă în plus și anti-malware sau firewall

Anti-malware-ul adaugă un nivel suplimentar de protecție împotriva unei game variate de amenințări cibernetice, inclusiv a malware-ului, ransomware-ului, spyware-ului și altor tipuri de programe dăunătoare. Firewall-ul sporește, de asemenea, gestionarea facilă a datelor din rețea. Funcționalitatea sistemului nu este afectată, așadar, de amenințările mai avansate. 

Pe lângă Bitdefender, există și alte variante pe care le poți lua în calcul. O licență kaspersky este la fel de recomandată, însă ai grijă să alegi atent furnizorul. Fă un research detaliat înainte și fă doar achiziții durabile. 

Alege întotdeauna cele mai bune soluții pentru dispozitivele tale!

Share articol: