Afacerile pe internet au tot mai mult avânt în ultima perioadă, iar viitorul în business pare să fie al celor care investesc în e-commerce și în prezența online în general, chiar și pentru companii care livrează servicii și produse în piața offline.

Și asta pentru că online-ul nu este doar canal direct de vânzări, ci și mediu de promovare. Indiferent dacă ai un e-shop sau o afacere aparent clasică (o cofetărie spre exemplu), online-ul te poate ajuta să te dezvolți puternic, pentru că acolo petrec mult timp clienții tăi și acolo iau adesea decizia de achiziție pentru produse și servicii de orice tip.

În procesul de lansare a unui website, cei mai mulți antreprenori fără multă experiență online se axează pe partea de web design, pe forma și conținutul websiteului, ignorând importanța serviciului de găzduire web. O astfel de atitudine va determina de obicei în scurt timp schimbarea furnizorului, dar consecințele vor fi deja înregistrate de business, în mod negativ, direște. Spre deosebire de cumpărarea unui domeniu web, care se poate face de la orice provider autorizat (un reseller practic) și care presupune interacțiune ocazională (la fiecare reînnoire), achiziționarea serviciilor de web hosting ar trebui să fie precedată de o cercetare mai atentă a pieței. Ofertele furnizorilor de găzduire web nu trebuie diferențiate doar prin preț, acesta fiind doar unul dintre criteriile ce trebuie luate în calcul.

Accesând comparatorul de servicii de hosting reviewhosting.ro, observăm că furnizorii sunt notați în funcție de 5 criterii majore: fiabilitate, prețuri, suport, uptime și facilități. Toate acestea contează enorm în alegerea inspirată a unui pachet de hosting pentru orice tip de prezență web, de la un simplu blog sau website de prezentare, până la un magazin online, un ziar online sau alte tipuri de website-uri complexe, cu trafic intens și fel de fel de funcții de interacțiune cu vizitatorii.

Despre preț putem spune că este relevant evident pentru a ține sub control costurile lunare. În funcție de serviciile de hosting necesare, prețul va reflecta calitatea acestor servicii. Un pachet simplu de hosting poate costa mai puțin de un euro pe lună, însă costurile cresc atunci când este nevoie de resurse mai consistente, mai ales dacă se aleg variante precum precum servere virtuale sau servere dedicate.

Fiabilitatea reprezintă, conform definiției, capacitatea unui sistem tehnic de a funcționa fără defecțiuni într-un interval de timp și în condiții date. În cazul serviciilor de web hosting, fiabilitatea se referă inclusiv la viteza optimă de încărcare a conținutului în pagini. Utilizatorii trebuie să navigheze rapid. Conexiunile de internet din România ating astăzi viteze foarte mari, inclusiv cele de internet mobil. Implicit, utilizatorul are mari așteptări de la furnizorii de conținut și de la providerii de produse în e-commerce. Dacă în navigarea prin pagini sau în procesul de comandă există deficiențe din cauza serviciului de găzduire web, șansele de a pierde vizitatori / clienți sunt maxime, iar acest lucru trebuie evitat cu orice preț.

Uptime-ul se leagă de fapt de fiabilitate, căci se referă nu doar la modul de funcționare, ci chiar la eventualele întreruperi. Este nevoie de servicii de web hosting cu uptime de cel puțin 99,9%, uptime certificat pentru perioadele de timp anterioare. Ideal este să se aleagă servere dintr-un datacenter din România, care să puncteze atât la fiabilitate, cât și la uptime. În prezența online, fiecare secundă contează, secundele înseamnă de fapt trafic, vânzări, profit.

Precum în cazul serviciilor de banking, ai nevoie de suport la nevoie non stop. Trebuie să știi că furnizorul tău de găzduire web îți este aproape la nevoie, oricând ai o problemă, oricând ai nevoie de suport tehnic. Asigură-te că suportul nu este doar o promisiune, ci o realitate. La orice oră din zi sau din noapte, este important ca cineva să te poată ajuta imediat. Este de preferat să lucrezi cu o companie de web hosting profesionistă, cu o echipă solidă, cu experiență, cu soluții tehnice premium.

Când alegi serviciul de găzduire web, acordă atenție și diverselor facilități - în primul rând de ordin tehnic, dar și comercial. Asistența la mutarea website-urilor, posibilitatea de a alege din diverse sisteme de operare, diverse software-uri și chiar soluții hardware pentru serverele dedicate sau virtuale, toate contează. Cu cât ai mai multă flexibilitate, cu cât știi că poți alege din mai multe variante, cu atât mai probabil să fii pe mâini bune în ceea ce privește parteneriatul pentru servicii de web hosting profesionale, care să îți permită ascensiunea rapidă online.

Share articol: