Începând cu anul 2016, producătorul de televizoare inteligente KIVI a introdus pe piață 19 modele de telecomenzi. 4 au fost modele de bază, produse în fabrică, 12 au fost versiuni personalizate cu diverse materiale, aranjamente de butoane sau culori, iar alte trei telecomenzi au fost dezvoltate în totalitate de către KIVI. Compania efectuează în mod regulat sondaje și cercetări pentru a înțelege mai bine necesitățile utilizatorilor. Iată câteva constatări: 

Cum arată telecomanda perfectă? 

Pentru a avea o idee despre telecomanda ideală, dezvoltatorii mărcii au efectuat sondaje la care au participat mai mult de 1.200 de utilizatori de televizoare inteligente fabricate nu doar de KIVI, ci și de alți producători din Europa. La studiu au participat și potențiali posesori de televizoare care planificau să le cumpere în viitorul apropiat.

În urma acestor cercetări, compania a creat o listă de caracteristici ale telecomenzii care sunt importante pentru utilizatori. Iată care sunt acestea: 

1. Design elegant și modern, dimensiuni reduse, culori interesante (de exemplu, alb), și o formă care să nu fie plată. 

2. Butoane silențioase, dar cu un feedback tactil tangibil. În același timp, utilizatorii nu doresc să vadă prea multe butoane pe telecomandă. 

3. Un material plăcut la atingere și durabil 

4. Ergonomie. Butoanele trebuie aranjate în așa fel încât să poată fi utilizate instinctiv 

5. Greutate. Mulți respondenți au remarcat că o telecomandă mai grea este mult mai plăcută de utilizat. 

6. Baterie cu o durată de viață de cel puțin un an.

Telecomenzile de bază standard adesea nu oferă gama completă de caracteristici menționate, deoarece producătorii încearcă să le facă universale pentru întreaga lume. În schimb, KIVI personalizează în mod constant telecomenzile pe baza propriilor cercetări și actualizează modelele la fiecare doi ani.

Ce alte caracteristici preferă consumatorii? 

Rezultatele sondajelor arată că pointerul este pe primul loc în preferințele utilizatorilor, funcția de căutare a telecomenzii se află pe locul doi, iar iluminarea butoanelor este pe locul trei printre prioritățile consumatorilor. 

Prima și a treia caracteristică au fost implementate de KIVI în 2017, iar cea de-a doua - în 2019 (cu toate acestea, s-a dovedit că mai puțin de 10% dintre utilizatori o folosesc nu mai mult de o dată pe săptămână).

Mulți dintre respondenți spun că și-ar dori o telecomandă din metal.

 „Compania ia în considerare aceste dorințe, dar nu are planuri de a le implementa. Metalul este rece și alunecos, ceea ce înseamnă că ar fi neplăcut și incomod să folosești un astfel de dispozitiv”, afirmă Arkadii Zubrytskyi, Product Owner la KIVI.

Arkadii Zubrytskyi a mai adăugat că: „Pentru a înțelege mai bine ce formă a telecomenzii este cu adevărat confortabilă, am studiat peste două sute de mâini ale utilizatorilor de diferite vârste și genuri. Pe baza acestui studiu, a fost creată forma tridimensională actuală a telecomenzii KIVI”.

Istoricul dezvoltării 

KIVI a început să producă propriile sale telecomenzi în 2017, în al doilea an după înființarea companiei. Gama de debut a televizoarelor a fost furnizată cu o telecomandă de bază, produsă în fabrică, însă KIVI a studiat experiența consumatorilor săi și a început să facă schimbări în formele, materialele, componentele hardware, aranjamentul și software-ul telecomenzilor sale.

În doar opt ani de existență, compania a lansat 19 telecomenzi diferite. 12 dintre acestea au fost personalizate pentru a satisface nevoile utilizatorilor KIVI atât intern, cât și extern. Trei cele mai recente modele sunt în totalitate dezvoltate și proiectate de către companie.

Prima telecomandă personalizată a fost numită K1. Avea butoane iluminate, o baterie încorporată reîncărcabilă, un pointer și o tastatură QWERTY completă pe partea din spate a telecomenzii, care a fost cea mai apreciată caracteristică. Pare ciudat acum, dar anterior, tastatura de pe telecomandă a fost foarte utilă pentru a face utilizarea televizorului mai comodă.

Ulterior, a fost lansat modelul K2 cu un strat moale la atingere și o tehnologie actualizată pentru butoanele iluminate. În el a fost integrat și un microfon pentru control vocal. KIVI a fost unul dintre primii producători care au lansat un astfel de model de telecomandă și a adăugat un modul dedicat televizoarelor lor, astfel încât tastatura să conțină alfabetul chirilic și, cel mai important, limba ucraineană.

Una dintre versiuni avea un emitator infraroșu suplimentar, astfel încât puteai controla televizorul din orice colț al camerei și de la orice distanță. Conform standardului de piață, telecomenzile trebuie să transmită un semnal infraroșu într-un unghi de 30 de grade. KIVI s-a asigurat că acest unghi este de cel puțin 70 de grade și chiar mai mare, ceea ce a devenit posibil datorită emițătoarelor suplimentare de pe dispozitiv și a senzorilor mai buni încorporați în televizor.

De-a lungul anilor, pe modelele furnizate au fost adăugate și eliminate mai multe butoane, în funcție de nevoile și dorințele actuale ale consumatorilor. Au suferit modificări și software-ul, dimensiunea și designul telecomenzilor. 

Modelul actual 

Cele mai recente modele de telecomenzi personalizate de la KIVI sunt disponibile în culoarea albă. Un astfel de accesoriu este mai ușor de găsit în casă, deoarece iese în evidență față de celelalte obiecte. De asemenea, zgârieturile mici sunt mai puțin vizibile. Telecomanda albă este fabricată din plastic special care conține componente ce reduc efectele radiației ultraviolete. Acest lucru previne și îngălbenirea materialului în timpul utilizării îndelungate.

Bineînțeles, toate standardele de bază ale industriei au fost respectate. Mai mult, telecomenzile KIVI au un microfon încorporat activ pentru a face controlul vocal al televizoarelor inteligente mai comod.

Telecomenzile KIVI au și o funcție prin care este specificat nivelul de încărcare a bateriei. Dacă accesați meniul televizorului inteligent, puteți vedea câte % din încărcare mai rămân. Sistemul vă va notifica, de asemenea, atunci când puterea bateriei este sub 20%. Astfel, bateriile descărcate nu vor fi niciodată o surpriză neplăcută. În plus, versiunea actuală a telecomenzii KIVI este proiectată astfel încât consumul de energie este mai mic decât media pieței, iar dispozitivul poate funcționa până la 2 ani cu o singură încărcare de baterie.

Conform unui sondaj la care au participat mai mult de 700 de respondenți, telecomanda a primit un scor de 4,4 pe o scară de la 1 la 5, ceea ce este considerat un rezultat excelent în industrie.

Despre KIVI

KIVI este o companie internațională înființată în anul 2016, cu sediul în Budapesta. Principalul său domeniu de activitate constă în dezvoltarea și producerea de televizoare inteligente, cu distribuție în Europa și Asia. Departamentul Research & Development este localizat în Europa și Asia. Până în prezent, KIVI a vândut peste 1,5 milioane de dispozitive. 

KIVI este un partener certificat al Google și Netflix.

https://kivismart.com/

Copyright imagini: kivismart.com

Share articol: