În momentul alegerii soluției de încălzire, primele lucruri pe care le căutăm sunt: confortul termic superior, siguranța locuinței și a familiei, designul care să întregească și să scoată în evidență sufletul căminului, dar și un raport cât mai corect din punct de vedere calitate/preț. Cel puțin în teorie, această căutare pare simplă, dar pe parcurs, ne vom da seama că este dificil să găsim singuri varianta care să ne satisfacă pe deplin, toate dorințele și nevoile.
Tocmai de aceea, am apelat la ajutorul și sfaturile avizate ale unor specialiști în adevăratul sens al cuvântului. Sibienii de la PEFOC.ro dețin nu doar produse și servicii potrivite universului termicelor de calitate premium, ci și experiența a peste 20 de ani în comercializarea și montajul profesional al tuturor tipurilor de soluții alternative de încălzire dintre care, vedeta este incontestabilul semineu pe lemne.
Încălzirea pe bază de peleți a devenit tot mai populară în România fiind întâlnită, atât la terase sau restaurante, cât și în locuințele private. În acest articol, prietenii noștri de la Pefoc ne-au vorbit la termeni superlativi despre soba pe peleți - o soluție de încălzire perfect echilibrată din punct de vedere al costurilor, raportate la randament și beneficiile finale.
În cazul în care perspectiva unei sobe nu îți este de ajuns, în oferta pefoc.ro îți poți alege oricând un șemineu pe lemne clasic, un model pe gaz sau unul dintre spectaculoasele concepte de inspirație scandinavă de seminee norvegiene. În continuare însă, vom analiza caracteristicile și beneficiile unei sobe pe peleți, având în vedere că tot mai mulți clienți își îndreaptă atenția către acest produs simplu, dar performant.
Sobele pe peleți – avantaje și caracteristici generale
Aceste sisteme de încălzire au avantajul că folosesc un combustibil ușor de manipulat, care nu lasă murdărie și este economic. Unele modele au aprinderea automată a focului, astfel că poți porni șemineul chiar și când nu ești acasă, prin Wi-Fi. În plus, semineele pe peleți mențin temperatura constantă și creează o ambianță de care te poți bucura pe toată durata zilei.
Peleții sunt considerați o sursă de energie verde, aceștia fiind obținuți prin presarea rumegușului din lemn și a deșeurilor lemnoase. Acest combustibil este ecologic și datorită faptului că nu se folosesc componente adezive în procesul de fabricare. Astfel, forma și integritatea peleților se datorează unei componente prezente în lemn în mod natural, numită lignină.
Chiar dacă lemnul este considerat combustibilul cu cea mai ridicată eficiență, puterea calorică a peleților este mai mare. Astfel, în timp ce lemnul are o putere calorică de 4.4 kW/kg, peleții se remarcă printr-o putere de 5.2 kW/kg. Este important ca peleții să fie depozitați în locuri uscate, feriți de apă sau umiditate.
Soba pe peleți, un sistem de încălzire prietenos cu mediul
Randamentul unei sobe pe peleți pornește de la minim 84% și poate depăși 90%, valorile fiind diferite de la un model la altul. Acestea sunt echipate standard cu termostat de siguranță, un cronotermostat și un presostat de siguranță pentru o funcționare în condiții optime.
Pe lângă siguranță, acest tip de încălzire, fie că vorbim despre o sobă sau un termosemineu peleti, deține marele avantaj de a fi prietenos cu mediul înconjurător. Cantitatea de emisii de dioxid de carbon este redusă, ceea ce înseamnă că acest sistem de încălzire folosește o sursă de energie verde și regenerativă. În plus, vei avea un coș de fum mult mai curat, fără depuneri seminificative rezultate în urma arderii peleților.
Așadar, dacă îți dorești să aduci căldură în casa ta și să contribui la reducerea amprentei de carbon, sobele sau șemineele pe peleți în general, reprezintă o alternativă pe care merită să o iei în calcul. Acestea îmbină eficiența unui sistem de încălzire pe lemne, cu un design personalizat conform preferințelor tale. Echipa PEFOC.ro vine în ajutorul tău cu asistență de specialitate, transport gratuit, servicii de montaj profesional, garanție, dar și cu o gamă completă de șeminee și sobe, precum și toate accesoriile necesare funcționării acestora în condiții perfecte de siguranță și confort termic.