Razboiul continua. NuImage, finantator al productiei de exceptie, a identificat 6500 de "downloaderi" din America ce au ales filmul lui Sylvester Stallone de vazut in seara aia. Fara plata, desigur.
Doar in SUA vanatoarea de vrajitoare a atins 100.000 de Internauti in 2010, chemati in instanta pentru ca ar fi nerespectat drepturi de copyright. Studiourile de film se asteapta la venituri de la cateva sute pana la cateva mii de dolari per "infractor" condamnat.
Ceea ce va fi revoltator pentru utilizatorii de torrenti (mai ales) este ca filmul lui Stallone a adus 274 de milioane de dolari doar din rulajul in cinematografele lumii (vanzari de dvd-uri,blu-ray, copii digitale legale, drepturi TV internationale sunt celelalte surse). Scadem cheltuielile de 80-90 de milioane cu productia si iese un profit la care eu n-as intoarce spatele.
Desigur, studiourile argumenteaza altfel situatia si nu prea ii poti condamna. Ei ataca individul pentru a apara un principiu, acela ca pentru a beneficia de munca cuiva, trebuie sa platesti. Urmeaza strigatele legate de lacomia studiourilor si de ilegalitatea "gri" a fenomenului torrent, dar pana la urma un judecator decide.