Cei de la New York Times au fost prezenti la teste

Paolo Palmero este unul dintre cei 50 de aplicanti care s-au oferit pentru a testat noile rachete de tenis Babolat Play Pure Drive ce contine senzori pentru masurarea fortei loviturilor si efectul imprimat mingii, precum si locul de contact cu mingea. Jucatorii pot downloada apoi datele pe smartphone-uri sau computere prin bluetooth sau printr-un port USB.

"M-a ajutat foarte mult sa-mi analizez jocul. Te aduce la realitate" spune Palmero, cel care lucreaza la Natiunile Unite.

Babolat Play costa doar 399 de dolari si este ultima inovatie dintr-un sir lung in tenis. Daca in trecut erau aduse doar modele noi, imbunatatite, in ultimul an au fost facute multe progrese. A fost introdus un nou material, grafen, menit sa ofere mai multa putere. De asemenea, cei de la Head au creat racheta care poate fi customizata in functie de marime, greutate, balans, material si usurinta prizei.

In ceea ce priveste Babolat Play, singura slabiciune a acesteia este dificultatea de a face diferenta intre prima si a 2-a serva. Totul este insa in faza de teste, urmand ca mecanismul si algoritmii sa fie ajustati si cei care au cumparat deja produsul vor putea face upgrade fara a fi necesar sa cumpere una noua. Cu ajutorul acestei rachete, jucatorii de tenis vor putea realiza care sunt slabiciunile lor si cum pot sa-si imbunatateasca jocul.

Share articol: