Comentariile sau postările utilizatorilor Reddit ar putea fi în curând folosite pentru a antrena modele de companii de inteligență artificială, potrivit Bloomberg. 

Site-ul a semnat la începutul acestui an o înțelegere care „valorează aproximativ 60 de milioane de dolari anual”, ar fi aflat potențialii investitori înainte de lansarea ofertei publice inițiale a companiei.

Bloomberg nu a numit „marea companie de inteligență artificială” care plătește Reddit atât de mulți bani pentru accesul la conținutul său, dar acordul lor ar putea servi aparent drept model pentru contracte viitoare.

Reddit a anunțat pentru prima dată că va începe să taxeze companiile pentru accesul la API în aprilie anul trecut. Se spunea la acea vreme că prețurile vor fi împărțite pe niveluri, astfel încât și clienții mai mici să își permită să plătească. Companiile au nevoie de acel acces API pentru a-și putea antrena algoritmii cu privire la postări și comentarii - multe dintre ele fiind scrise de oameni reali în ultimii 18 ani - din subreddits pe o mare varietate de subiecte.

Cu toate acestea, acel API este folosit și de alți dezvoltatori, inclusiv de cei care furnizează utilizatorilor clienți terți. Mii de comunități s-au închis anul trecut în semn de protest și chiar au cauzat probleme de stabilitate care au afectat întregul site.

Reddit s-ar putea lista public de luna viitoare, cu o evaluare de 5 miliarde de dolari. După cum observă Bloomberg, site-ul web ar putea convinge investitorii încă indeciși să ia o decizie favorabilă, arătându-le că pot câștiga bani mulți și că își pot crește veniturile prin acorduri cu aceste companii de inteligență artificială.

Firmele din spatele tehnologiilor AI generative lucrează pentru a-și actualiza LLM-urile prin diferite parteneriate. OpenAI, de exemplu, a încheiat deja un acord care i-ar da dreptul de a folosi articolele Business Insider și Politico pentru a-și antrena modelele AI. De asemenea, este în discuții cu mai multe publicații, inclusiv CNN, Fox Corp și Time, spune Bloomberg.

Share articol: