Harta Atlasul Digital al Romaniei a cunoscut pana in prezent 5 editii, prima din serie fiind RO.A.D 2005, urmata apoi de editiile din 2006, 2008, 2012 si 2013
Proiectul Romania Digitala aniverseaza pe 8 decembrie 10 ani de la demararea proiectului public de realizare a Atlasului Digital al Romaniei (RO.A.D), cea mai ampla harta de navigatie GPS dedicata exclusiv Romaniei. Momentul este marcat de lansarea celei mai noi editii a hartii, RO.A.D 2013.40, versiunea pentru PC. Mai mult, clientii care achizitioneaza in luna decembrie oricare dintre versiunile hartii vor beneficia de un discount de 10%.
Proiectul Romania Digitala a fost infiintat in anul 2003 cu scopul de a solutiona una dintre probleme majore ale utilizatorilor de GPS din acea vreme si anume inexistenta unei harti de navigatie GPS dedicata Romaniei. Proiectul a avut de la inceput ca scop crearea hartii topografice si rutabile a Romaniei, care sa cuprinda toate localitatile, drumurile, hidrografia, toponimia, acoperirea cu vegetatie, caile ferate si curbele de nivel. Astfel, a rezultat nu doar o harta rutiera, ci un atlas care contine pe langa cea mai cuprinzatoare si actuala retea de comunicatii terestre si harta topografica a Romaniei, harta Deltei Dunarii, trasee montane, monumente istorice, vestigii arheologice si modele si reconstituiri 3D ale multor edificii importante.
"Pe 8 decembrie 2013 Proiectul Romania Digitala implineste 10 ani de activitate. In 2003, plecam la drum cu un vis, astazi devenit realitate: ne doream ca Atlasul Digital al Romaniei (RO.A.D) sa reprezinte o carte de vizita fara egal a tarii noastre, atat pentru romani, care cautau o harta de navigatie GPS fiabila, cat si pentru strainii care voiau sa ne descopere frumusetile si valorile. Efortul nostru a meritat din plin pentru ca astazi, RO.A.D nu este doar cea mai detaliata harta rutiera a Romaniei, dar si un ghid cultural si turistic pentru pasionatii de istorie, care reliefeaza in format 3D cele mai frumoase si insemnate locuri si asezaminte," a precizat Bogdan Condurateanu, manager Proiectul Romania Digitala si director general al Sheba Distribution, reprezentant al companiei Garmin in Romania.
Noua versiune a hartii RO.A.D 2013.40, disponibila acum si in varianta pentru PC, dispune de o acoperire in teritoriu de 325.639,85 km de cai de comunicatii. Fata de editia precedenta, acoperirea a fost imbogatita in judetele Buzau, Sibiu, Alba, Tulcea si Constanta. Numarul de informatii de tip punct de interes se ridica in aceasta editie la 345.966 puncte impartite in 489 de categorii. In aceasta editie au fost introduse, printre multe altele, Centura Ocolitoare a Alexandriei, Pasajul Subteran din Craiova, drumul judetean DJ713B (TransBucegi) intre cabana Piatra Arsa si Sinaia Cota 1400. De asemenea, galeria modelelor 3D s-a imbogatit cu reprezentarea detaliata ale Bisericilor Evanghelice, Fortificate de la Bistrita, Codlea si Harman, a reconstituirii Castelului Medieval Bastionar Sukosd-Bethlen de la Racos, precum si a turnurilor Alb si Negru din Brasov.
Noua versiune a hartii RO.A.D. 2013.40 va putea fi achizitionata cu un discount de 10% pe toata durata lunii decembrie 2013.