Challenge Up! este dedicatea sprijinirii startupurilor din domeniul IoT.

“Ne-am luat foarte in serios rolul de reprezentanti ai inovatiei in domeniul IoT pentru Romania, fiind singura echipa romaneasca selectata”, a declarat Cristiana Bogateanu, Co-fondator.

DeviceHub.net, startup romanesc care ofera solutii de tipul Platform as a Service (PaaS) cu ajutorul carora utilizatorii se pot conecta cu usurinta si gestiona de la distanta mai multe dispozitive, a fost selectat sa participe la un program de incubare de 4 luni in cadrul Challenge Up!, o initiativa comuna a Intel, Cisco si Deutsche Telekom, dedicata companiilor tinere din domeniul Internet of Things (IoT) din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

Pe langa DeviceHub.net, la programul de incubare Challenge Up!, au mai fost selectate alte 11 startupuri europene. Echipele castigatoare au fost selectate dupa cinci zile de sesiuni intense de mentoring, workshopuri si pitch in cadrul Challenge Up! Acceleration Week la hub:raum Cracovia, care a avut loc intre 5 si 10 iulie. Peste 300 de companii din 13 tari au fost invitate sa se intalneasca cu 100 de mentori, experti si antreprenori. Intalnirile au avut ca scop ajutarea companiilor aflate la inceput de drum sa-si lanseze mai repede solutiile pe piata. 

Participantii au petrecut peste 40 de ore in workshop-uri, lucrand la abilitatile lor de vanzare, dezvoltare de produs, business, experienta utilizatorilor. 

Celelalte 11 start-up-uri selectate: 

- Admetsys (Danemarca) www.admetsys.com. Admetsys a dezvoltat Smart PancreasTM, solutie care masoara si ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange la pacientii diabetici. Aceasta solutie masoara automat concentratia de glucoza din sange in timp real doar prin introducerea in vena pacientului.

- ComfyLight (Elvetia) www.comfylight.com. Este un bec LED inteligent, dotat cu un senzor si conectivitate pentru a proteja caminele. Dispozitivul schimba lumina in functie de miscarile din casa, pe care le invata.

- Hi-Park (Israel) www.hi-park.co. Tehnologia Hi-Park foloseste date de tip crowdsourced si imagini pentru a oferi informatii despre locurile libere de parcare. Astfel, se reduce semnificativ timpul de cautare a unui loc de parcare.

- Ifinity (Polonia) www.getifinity.com. Ifinity ofera beaconi oraselor, spatiilor publice si utilizatorilor din intreaga lume. Solutia are ca scop sa le permita persoanelor sa interactioneze cu ajutorul telefoanelor mobile.

- n-Join (Israel) www.n-join.com. n-Join foloseste beneficiile dezvoltarii avansate a Internet of Things pentru a face procesul de productie mai rapid, flexibil si sa maximizeze rezultatele, cu un impact mic asupra mediului.

- OORT (Poland) www.oort.in. OORT este o tehnologie unica, ce asteapta sa fie patentata, care permite crearea unui ecosistem alcatuit din device-uri inteligente, senzori, software mobil si platfome cloud. Permite conectarea la un mediu cu ajutorul unei singure aplicatii. Tehnologia se bazeaza pe Bluetooth Smart, care permite controlul cu ajutorul oricarui device conectat la Internet indiferent de producator sau sistem de operare.

- ProGlove (Germania) www.proglove.de. ProGlove este o manusa inteligenta care le permite utilizatorilor sa scaneze lucrurile si sa primeasca informatii despre obiectele scanate. Dispozitivul permite utilizatorului sa lucreze mai repede, deci mai eficient, este usor de folosit si aduce un nou nivel de informatii si business intelligence mai bun.

- Senic (Germania) www.senic.com. Un cadran universal pentru Internet of Things, care poate controla lumini inteligente, incuietori, termostate sau boxe, prin gesturi simple.

- SEMSEYE (Lituania) www.semseye.com. Solutie unica pentru monitorizarea persoanelor. Este construita cu ajutorul celor mai avansati algoritmi pentru procesare video inteligenta si poate fi folosita in zonele comerciale.

- Taggalo (Italia) www.taggalo.co.uk. iTunes pentru analiza. Platforma deschisa care integreaza analiza video, localizare prin Wi-Fi intr-un singur senzor plug & play. Permite colectarea datelor contextuale (exemple: zgomotul pasilor, vizitatori, timpul de sedere, frecventa intoarcerii, demografie) accesibile imediat (prin dashboard-uri personalizate) sau prin interfete pentru programarea de aplicatii in timp real.

- Waylay (Belgia) www.waylay.io. Waylay este o platforma care integreaza Internet of Things (IoT) cu sistemele de IT pentru companii si serviciile online.

Programul de incubare va avea loc in Cracovia, Berlin si Londra din iulie pana in noiembrie 2015. Startupurile care vor incheia cu succes programul vor fi luate in considerare pentru potentiale investitii din partea Intel, Cisco si Deutsche Telekom, precum si de la alte fonduri de tip venture ale altor companii importante. Mai multe detalii vor fi anuntate in decembrie in timpul Summit-ului Challenge Up!, parte a conferintei unBoundDigital, care va avea loc la Londra in perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2015.

Challenge Up! este dedicatea sprijinirii startupurilor din domeniul IoT pentru a intra mai repede pe piata prin oferirea accesului la resurse ale marilor companii si proiecte comune de mentoring si networking de calitate. Programul reuneste resursele si experientele de la initiativele de startup ale companiilor mari, printre care Cisco, IntelBusiness Challenge Europe si hub:raum powered by Deutsche Telekom. 

Share articol: