Google a publicat recent o nouă postare pe blog care dezvăluie câteva noi caracteristici implementate pentru Google Search, menite să prioritizeze securitatea informațiilor personale ale utilizatorilor, confidențialitatea și siguranța online și să le ofere acestora mai mult control. 

De exemplu, anul trecut, Google a lansat funcția care le permite utilizatorilor să solicite ca Google să elimine rezultatele căutărilor care conțin informații personale de contact, cum ar fi numărul de telefon, adresa de domiciliu sau adresa de e-mail. Solicitarea poate fi făcută din aplicația Google sau de pe orice dispozitiv în care accesați Google Search.

Google a actualizat „Results About You" prin faptul că ține evidența informațiilor personale de contact din căutare și, pentru a vă ajuta să trimiteți o cerere de eliminare a acestora, Google vă va trimite o notificare prin care vă va anunța că a găsit informațiile personale în căutare. După ce primiți notificarea, puteți solicita ca rezultatele căutării să fie eliminate.

Pentru a accesa acest instrument în aplicația Google, deschideți aplicația și faceți clic pe imaginea de profil Google din colțul din dreapta sus. Din meniu, apăsați pe „Results About You”. Din această pagină puteți accesa opțiunea „Learn How” și urmați instrucțiunile.

Odată cu cea mai recentă actualizare, imaginile explicite și imaginile grafice găsite pe Google Search vor fi estompate în mod implicit,. Noua funcție SafeSearch va fi disponibilă pentru toți utilizatorii din întreaga lume în această lună. Veți putea să intrați în aplicația Google, să atingeți imaginea de profil și să mergeți la Setări > SafeSearch. De acolo, puteți selecta dacă doriți să activați filtrul, să activați în mod implicit funcția de estompare sau să dezactivați SafeSearch

Google menționează că „în sens mai larg, fie că este vorba despre site-uri web care conțin informații personale, imagini explicite sau orice alte cereri de eliminare de date, am actualizat și simplificat formularele pe care le utilizați pentru a trimite cereri. Bineînțeles, eliminarea conținutului din Google Search nu îl elimină de pe web sau din alte motoare de căutare, dar sperăm că aceste modificări oferă mai mult control asupra informațiilor private care apar în Google Search”, au arătat reprezentanții companiei. 

__________________________________________________________________________________________________

Share articol: