Astfel de cazuri au loc din ce in ce mai des.

Joshua Peters, 27 de ani, cunoscut pentru faptul ca joaca pe site-ul de live streaming Twitch jocuri precum Clash of Clans si Runescape, a trecut printr-o situatie incredibila joi. In timp ce era privit de 60.000 de oameni in direct, el s-a trezit cu 10 ofiteri SWAT intrand in casa sa! Nu a auzit nimic din cauza castilor care anulau orice zgomot exterior, astfel ca Peters si-a dat seama ce se intampla in acelasi timp cu cei care priveau pe Twitch, atunci cand mama lui Joshua a strigat anuntand venirea politiei.

Cunoscut sub numele de Koopatroopa787 pe Twitch, Peters s-a intors dupa 15 minute, vizibil afectat, in pragul lacrimilor si a anuntat pe toata lumea ca a fost victima "swattingului" - acest termen face referire la farsele facute de unii gameri rivalilor, trimitand politia acasa la acestia!

Un telefon anonim a anuntat departamentul de politie St Cloud din Minnesota, acolo unde Peters locuieste de cand s-a intors din Kuweit, el facand parte din Fortele Aeriene ale Statelor Unite, ca un barbat si-a impuscat colegul de apartament si acum ameninta mai multe persoane cu arma. A incheiata apoi convorbirea, nu inainte ca doua focuri de arma sa se auda!

Aceste farse au menirea de a speria victimele, insa acestea pot trece prin situatii si mai grave. Cu cat amenintarea este mai mare, cu atat politia va fi mai agresiva. Echipele SWAT in trecut au impuscat un barbat care sunase la suicide hotline si au omorat mai multi caini ai unor familii.

Inainte de finalul show-ului, Peters s-a intors la audienta si s-a adresat atacatorului: "Vad ca mi-ai postat adresa. Politia mi-a amenintat fratele mai mic cu arma din cauza ta. Puteau sa fie impuscati, puteau sa moara. Asta pentru ca ai decis sa faci o farsa. Nu imi pasa ce ai impotriva mea sau ce ai cu mine. Nu mai am cuvinte. Problema ta e cu mine. Dar nu imi implica familia in asta. Nu o merita".

Peters a vorbit cu cei de la Guardian la o zi dupa atac: "Nu exista nicio persoana la care sa ma gandesc care ar fi capabila sa-mi faca asta.. Am vazut asta intamplandu-se altor streameri, nu as fi crezut ca voi fi eu tinta. Canalul meu nu este ceva nebunesc cum sunt ale altora. Nu m-am asteptat la asta. Mergeam sus si, inainte sa imi dau seama ce se intampla, eram cu fata la pamant, mainile la spate si mai multi ofiteri cu pusti de asalt".

Situatia nu s-a incheiat insa aici. Politia a inteles imediat ce s-a intamplat cand Peters a spus ca are un stream pe Twich.TV si situatia s-a detensionat imediat. Insa atacatorul a sunat cateva ore mai tarziu inca o data la politie si a pretins ca este membru al familiei lui Peters. De data aceasta, minciuna a fost ca acesta are ganduri de sinucidere dupa pericolul in care s-a aflat familia. Politia a verificat insa informatia inainte sa intre in forta inca o data.

Politia a confirmat ca s-a deschis o investigatie pentru a afla atacatorul lui Peters insa nu exista vreun suspect.
 

Share articol: