Academia Internationala de Arta si Stiinta in Televiziune a nominalizat PROTV pentru reportajele despre zapezile care au lovit tara, in iarna anului trecut. Castigatorii ii vom afla la inceputul lunii octombrie.

Castigatorii vor fi anuntati la New York, pe 1 Octombrie, intr-o ceremonie ce va avea loc la Lincoln Center. Castigatorii internationali vor fi premiati alaturi de colegii lor din Statele Unite, se arata in comunicatul oficial.

Cinci tari reprezinta cele 8 nominalizari pentru categoriile "Current Affairs si News": Brazilia, Germania, Romania, Filipine si Marea Britanie.

"Casele din Romania au fost grav afectate de o una dintre cele mai dure ierni ale ultimilor 50 de ani. Reporterii ProTV au intervievat oameni ale carora case si vieti au fost afectate de ninsorile abundente",

In categoria stiri, prestigioasa academie din SUA a nominalizat posturi de televiziune din Filipine, Brazilia si Marea Britanie.

Iata reportajele cu care a fost nominalizat PRO TV:

Academia Internationala de Televiziune, care acorda premiile Emmy, este cea mai mare organizatie de profil din lume, cu membri in 70 de tari si 350 de companii media. Fondata dupa al doilea razboi mondial, Academia are ca scop promovarea televiziunii si a jurnalismului de inalta clasa, a jurnalistilor care, indiferent de riscuri, isi urmeaza chemarea.

Echipa Stirilor PRO TV a castigat Premiul Emmy in 2008, dupa ce a intrat in competitie cu trei reportaje din Campania “Tu stii ce mai face copilul tau?” alaturi de alte 800 de materiale jurnalistice din intreaga lume. 600 de jurati din peste 35 de tari au stabilit ca statueta a meritat sa ajunga in Romania, la Stirile PRO TV.

Stirile Pro TV au fost nominalizate pentru prima oara in 2007 la Premiile Emmy, pentru materialului "Tibetani la granita chineza", filmat de Sergiu Matei in muntii Himalaya. Imaginile au aratat pentru prima oara cum pelerinii tibetani sunt impuscati de granicerii chinezi, in drumul lor catre Dalai Lama.

Share articol: