Vara trecută, TikTok a declarat că intenționează să formeze un „Consiliu al Tinerilor”, format din adolescenți, pentru a consilia compania, ca parte a unor eforturi mai ample de a îmbunătăți funcțiile de siguranță pentru cei mai tineri utilizatori ai aplicației. Acest grup a fost acum înființat oficial, iar tinerii au început deja să aibă întâlniri cu reprezentanții companiei, inclusiv cu CEO-ul Shou Chew, arată Engadget. 

Anunțul vine în aceeași perioadă în care TikTok se confruntă cu un proiect de lege care ar forța compania-mamă ByteDance să vândă aplicația sau să-și întrerupă activitatea în Statele Unite. În acest context, TikTok a încercat să-și mobilizeze utilizatorii, mulți dintre ei adolescenți, să se opună măsurii. Criticii TikTok citează adesea siguranța tinerilor drept unul dintre cele mai semnificative riscuri pe care le prezintă aplicația.

Nu este clar dacă noul consiliu pentru tineret va avea o contribuție majoră în ceea ce privește contracararea acestei percepții. Dar compania spune că grupul a influențat deja o viitoare campanie de educație media în SUA, care se va „axa pe combaterea dezinformării, pe informarea corectă referitoare la conținut generat de AI și multe altele”.

Consiliul este format din 15 adolescenți din SUA, Marea Britanie, Brazilia, Indonezia, Irlanda, Kenya, Mexic și Maroc și, potrivit TikTok, are rolul să ofere consultanță cu privire la politicile și problemele de siguranță care afectează adesea adolescenții. Grupul colaborează, de asemenea, cu organizația de siguranță online din Marea Britanie Praesidio Safeguarding, care a ajutat la selectarea membrilor adolescenți ai consiliului, toți fiind plătiți, potrivit TikTok.

Compania arată și că CEO-ul Shou Chew a participat la cea mai recentă întâlnire din februarie, când consiliul tineretului a cerut companiei să împărtășească mai multe detalii despre modul în care funcționează raportarea și blocarea în aplicație.

Deși nu este încă clar cât de multă influență va exercita în cele din urmă consiliul pentru tineret al TikTok asupra politicilor companiei, aceasta subliniază cât de importanți sunt adolescenții pentru platformă.

TikTok este una dintre aplicațiile majore în rândul adolescenților din SUA și din întreaga lume - dacă nu chiar cea mai populară.

Share articol: