Este posibil ca TikTok să vă permită în curând să creați avatare stilizate AI, similar cu ceea ce puteți face cu aplicații de deep learning precum Midjourney sau Lensa, potrivit unui mesaj pe Twitter al specialistului social media Matt Navarra, citat de The Verge. 

Denumit AI Avatars, instrumentul le permite utilizatorilor să încarce între trei și 10 fotografii și să aleagă din cinci stiluri artistice. Acesta va genera apoi până la 30 de avatare separate în câteva minute. Utilizatorii pot descărca una, mai multe, sau toate imaginile pentru a le folosi ca imagine de profil sau în postări.

Deși stilurile sunt mai limitate decât cele pe care le puteți obține pe Lensa, rezultatele arată destul de bine - așa că funcția va fi cu siguranță populară.

Deși imaginile generative AI par a fi o distracție inofensivă, ele nu sunt lipsite de controverse. Atât referitor la Lensa, cât și la Midjourney, artiștii s-au plâns că AI-ul le-a folosit lucrările ulterior. Iar la începutul acestui an, Getty a intentat un proces împotriva Stable Diffusion, susținând că aceasta compilează datele de pe platformă pentru a genera artă.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: