TikTok are o comunitate științifică numeroasă, iar rețeaua de socializare vrea ca toată lumea să știe acest lucru. 

Compania a lansat un feed dedicat STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) care include doar aceste tipuri de videoclipuri mai educative. Astfel, utilizatorii vor putea învăța programare sau să discute despre experimente fără a fi nevoiți să selecteze din conținutul obișnuit al TikTok, concentrat pe divertisment.

Nu este surprinzător faptul că TikTok ia măsuri pentru a bloca dezinformarea în această nouă secțiune, aceasta fiind curatoriată pentru a se asigura că integrează un content relevant pentru feed-ul STEM.

Utilizatorii din SUA vor începe să vadă fluxul STEM în „următoarele săptămâni", spune TikTok. Gigantul social media a experimentat deja un „Topic Feed" în unele regiuni pentru a-i atrage pe fanii jocurilor, sporturilor și altor subiecte comune.
Lansarea nu este surprinzătoare. Guvernele și autoritățile din educație sunt îngrijorate că TikTok ar putea dăuna copiilor și adolescenților. Un feed STEM creează un spațiu pozitiv pentru „învățare și inspirație", după cum susține TikTok. Este, de asemenea, cu potențial lucrativ, deoarece TikTok susține că hashtag-urile legate de STEM au primit peste 110 miliarde de vizualizări până în prezent.

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Share articol: