Uniunea Europeană va investiga dacă TikTok a încălcat regulile de conținut online, informează Reuters. Este posibil ca rețelele sociale deținute de ByteDance să nu fi reușit să protejeze copiii și să asigure o politică de publicitate transparentă, astfel că gigantul ar putea fi nevoit să plătească o amendă de până la 6% din cifra de afaceri globală.

Potrivit lui Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă, decizia a fost luată după ce au analizat raportul de evaluare a riscurilor aplicației video și răspunsurile reprezentanților acesteia la solicitările de informații.

TikTok trebuie să respecte Legea privind serviciile digitale (DSA) a UE, care a intrat în vigoare pe 17 februarie. Actul cere platformelor online mari și motoarelor de căutare să facă mai multe eforturi pentru a combate conținutul online ilegal și riscurile pentru securitatea publică.

Un purtător de cuvânt TikTok a fost citat și a declarat că TikTok a fost printre primele companii care au introdus funcții și setări pentru a proteja adolescenții și a-i ține în afara platformei până la vârsta de 13 ani, probleme cu care se confruntă întreaga industrie.

Ancheta Comisiei Europene va analiza dezvoltarea ecosistemului TikTok, inclusiv sistemele algoritmice care pot stimula dependențe comportamentale și/sau crea efecte negative asupra tinerilor utilizatori.
 

Share articol: