Scopul metodelor de promovare online este de a te ajuta sa consolidezi o pozitie influenta a brand-ului tau in optiunile cumparatorilor. 

Multitudinea de servicii si strategii disponibile in momentul actual te poate pune in dificultate atunci cand alegi metoda optima de promovare pentru business-ul tau. Ce alegi, pe ce te concentrezi si care este directia de urmat pentru ca strategia de promovare online sa ofere rezultate masurabile?

In acest articol, vom examina cele mai eficiente 5 metode de promovare online pentru o afacere.

Marketing pentru motoarele de cautare (Search Engine Marketing)

Marketingul pe motoarele de cautare (SEM) este o metoda prin care platesti pentru a-ti promova afacerea prin intermediul anunturilor platite care apar in partea de sus a rezultatelor cautarii pe Google sau alte motoare de cautare. 

Acestea sunt adesea numite "reclame pe Google". In functie de cuvintele cheie pe care le alegi, platesti o suma de bani pentru fiecare clic pe anuntul tau. Acesta este un mod eficient de a-ti ajuta afacerea sa fie descoperita de catre utilizatori care cauta produse sau servicii asemanatoare cu cele pe care le oferi.

Social Media Marketing

Marketingul pe retelele sociale este o metoda prin care iti promovezi afacerea prin intermediul platformelor sociale precum Facebook, Instagram, Twitter si LinkedIn. Acestea sunt platforme puternice pentru a ajunge la audiente specifice si pentru a dezvolta o comunitate online in jurul afacerii tale. 

Poti folosi postarile organice sau anunturile platite pentru a promova produsele sau serviciile catre utilizatorii care urmaresc sau interactioneaza cu afacerea ta pe retelele sociale.

Inainte de a alege platforma principala pentru promovare social media si modul in care comunici cu urmaritorii tai, este recomandat sa concepi o strategie de promovare online, focusata pe rezultatele pe care doresti sa le obtii.

Cu alte cuvinte, nu poti posta orice, oricand sau oriunde, daca iti doresti sa vezi o evolutie constanta in impactul pe care postarile si prezenta pe aceste canale il are asupra imaginii afacerii tale si a vanzarilor.

Sursă poze: unsplash.ro

 

 

Share articol: