Amazon le va permite americanilor să se înscrie la serviciul său de recunoaștere a palmelor direct de pe telefon. Acesta lansează o nouă aplicație Amazon One pentru iOS și Android, pe care utilizatorii o pot folosi pentru a-și fotografia palma și pentru a configura contul, ceea ce le permite să scaneze palma în locațiile care acceptă această tehnologie de verificare.

Anterior, Amazon le cerea utilizatorilor să viziteze locații fizice pentru a se înscrie în Amazon One, care le permite să facă o achiziție. Serviciul este disponibil în toate magazinele Whole Foods din SUA și în unele locații Panera Bread, precum și în peste 150 de stadioane, aeroporturi, centre de fitness și magazine de proximitate.

Amazon One folosește inteligența artificială generativă pentru a analiza structura venelor palmei pentru a crea o „reprezentare vectorială numerică unică" a palmei tale, pe care o recunoaște atunci când mâna este scanată în magazin.

Utilizatorii trebuie să adauge o metodă de plată în aplicație și să încărce o fotografie a actului de identitate și pot cumpăra din magazine.

Deși tehnologia a ridicat unele probleme legate de confidențialitate, Amazon spune că imaginile palmelor și venelor utilizatorilor sunt „criptate imediat" și trimise într-o „zonă foarte sigură" din AWS Cloud, construită special pentru Amazon One. Acolo, Amazon creează semnătura palmei utilizatorului.

De asemenea, Amazon spune că noua aplicație „include straturi suplimentare de detectare a falsurilor", adăugând că nu puteți salva sau descărca imaginile palmei pe telefon. Acest lucru s-ar putea să nu fie totuși suficient pentru a-i convinge pe unii utilizatori.

Share articol: