Un studiu facut de canadieni arata ca exista o legatura foarte stransa intre cat suntem de inteligenti si modul in care navigam prin retea.

Utilizatorii care folosesc Firefox, Chrome sau Safari sunt mai inteligenti decat cei care merg pe mana Internet Explorer. Sugereaza acest lucru un studiu facut de AptiQuant, o companie de consultanta Web din Vancouver, Canada.

Testarea s-a facut pe mai mult de 100.000 de participanti, care au fost pusi sa rezolve teste de IQ si au fost intrebati ce browser au acasa. Cei care au declarat ca pe calculatorul se gaseste Internet Explorer au obtinut la testul de inteligenta un scor sub medie, in timp ce oamenii care folosesc Chrome, Firefox si Safari au avut rezultate putin peste medie. Cel mai bine s-au descurcat fanii browserelor Camino si Opera, la fel si cei care folosesc Explorere cu Chrome Frame, un plug-in care ii ajuta sa vada continut HTML5. Ei au un IQ superior.

Concret, in cifre, oamenii cu Internet Explorer au avut un IQ mediu putin peste 80. Maximul a fost obtinut de utilizatorii Opera, care au o inteligenta de peste 120. Scorul acestor teste se calculeaza pe baza pe faptul ca populatia globului are, in medie, un IQ de 100.

Trebuie luat in considerare ca e posibil ca datele sa nu fie foarte riguroase. Participantii la sondaj s-au autopropus si nu reprezinta un esantion statistic.

In prezent, Internet Explorer este cel mai utilizat browser. Detine 43% din piata, potrivit StatCounter. Firefox are putin sub 30%, iar Google Chrome 19%, potrivit datelor din mai.

Sursa: CNN

Share articol: