Reteaua de microblogging a fost convinsa sa faca acest lucru dupa o lunga batalie in justitie cu cei care au initiat campanii anti-rasism.
In premiera (si surprinzator, de asemenea), Twitter a anuntat ca a colaborat cu autoritatile din Franta pentru depistarea utilizatorilor care trimis mesaje antisemite. Miscarea a avut loc dupa ce o instanta juridica a dat dreptate activistilor anti-rasism intr-o actiune legala.
La finalul anului trecut, mai multe comentarii rasiste au fost postate de doi utilizatori, reteaua fiind nevoita sa le stearga dupa mai multe plangeri. La inceputul acestui an Tiwtter a refuzat sa dea informatii despre utilizatorii care au fost mesajele, acceptand, totusi, sa faca acest lucru dupa ce judecatorii au decis ca mesajele contravin legilor Frantei.
Twitter nu se afla la prima miscare de acest gen: reteaua a fost nevoita in 2011 sa conteste in justitie o decizie in urma careia ar fi trebuit sa ofere informatii statului american despre utilizatorii care au avut legatura cu scurgerile Wikileaks. Anul trecut, Twitter a blocat contul unui grup neonazist german dupa ce autoritatile de la Berlin au cerut expres acest lucru.